Elu teisel MM-rallil osalenud noor Soome täht tegi Austraalias juba ajalugu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Rovanperä Austraalia MM-rallil.
Kalle Rovanperä Austraalia MM-rallil. Foto: WILLIAM WEST/AFP/Scanpix

Noor ja tõusev Soome rallitäht Kalle Rovanperä tegi juba elu teisel MM-rallil Austraalias ajalugu, kui kerkis noorima sõitjana punktikohale.

Hiljuti lõpuks juhiloa saanud ja seejärel Walesi rallil MM-debüüdi teinud 17-aastane Rovanperä lõpetas Austraalias WRC2-klassi võiduga ja sai üldarvestuses 12. koha. Kuna aga kohalikud sõitjad Nathan Quinn ja Dean Herridge MM-punkte ei teeninud, kuuluski Rovanperäle viimane punkt.

Iroonilisel kombel peab noor soomlane saavutuse eest ennekõike tänama kaasmaalast Jari-Matti Latvalat, kes oskas viimasel kiiruskatsel teelt välja sõita ja katkestada. Just see tõstiski Rovanperä koha võrra kõrgemale.

Mida Rovanperä tuleval aastal teeb, pole veel teada. MTV Sport vahendab tema mänedžeri Timo Jouhki sõnu, mille kohaselt osaleb noormees kindlasti MM-sarjas, kuid veel on ebaselge, millises mahus ja millise autoga. Walesis ja Austraalias sõitis soomlane Fordiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles