USA hümni ajal istunud jalgpallur teenis Trumpi tähelepanu

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marshawn Lynch.
Marshawn Lynch. Foto: Jasen Vinlove/USA Today Sports

Ameerika jalgpalli liigas NFL sattus president Donald Trumpi huviorbiiti Marshawn Lynch, kelle koduklubi Oakland Raiders kohtus Mehhikos New England Patriotsiga. 

Enne matši kõlasid Mehhiko ja USA hümnid. Ameeriklasest sööstja otsustas Mehhiko hümni ajaks tõusta, kuid kodumaa hümni ajal jäi Lynch aga istuma. See ei mahtunud pähe USA presidendile.

Trump, kelle hinnangul peaks sarnase teguviisi kordamine lõppema hooaja lõpuni kestva mängukeeluga, võttis antud teemal sõna sotsiaalmeedias.

«Tohutu lugupidamatus! Järgmine kord peaks NFL ta ülejäänud hooajaks eemaldama. Publikuarvud ja reitingud langevad,» kirjutas Trump.

Lynch otsustas istuda, kuid varasemalt on mängijad USA hümni ajal protestiks põlvitanud.

Hümni ajal põlvitamine algas NFLis eelmisel hooajal toonase San Francisco 49ersi mängujuhi Colin Kaepernicki eestvedamisel. Sellega avaldas ta protesti rassistliku ebaõigluse vastu, mis tema meelest USA õiguskaitseorganite ja õigussüsteemi töös ilmneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles