Liverpool usaldas Ragnar Klavanile tähtsa ülesande

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

18-kordne Inglismaa ja 5-kordne Euroopa meisterklubi Liverpool kohtub teisipäeva õhtul Ramon Sanchez Pizjuani nimelisel staadionil Meistrite liiga E-alagrupi kohtumises Sevillaga. Mängu-eelsel pressikonverentsil astub Meistrite liiga reeglite kohaselt lisaks peatreenerile ajakirjanike ette ka üks mängija. Liverpool usaldas täna selle ülesande keskkaitsjale Ragnar Klavanile.

Esimese asjana uuriti Eesti koondise kaptenilt Liverpooli viimase aja heade esituste ja tema rolli kohta neis mängudes. Nimelt on Liverpool pärast Klavani põhikoosseisu tõusmist võitnud neli mängu järjest väravate vahega 13:1. Eestlane keeldus siiski aupaistet vastu võtmast, vaid laotas selle kaaslaste kohale laiali.

«Maksab ikkagi terve meeskonna püüdlus. Meie heade esituste põhjus peitub igas mängijas. On näha, et kõik püüavad kaitses rohkem ja oleme olnud kompaktsed. Oleme paremad nii taktikaliselt, aga ka üldine hoiak on etem. Meil on fookus hästi paigas – tahame palli enda valdusse saada ja rünnakule asuda. Meie meelsus väljakul on viimastes mängudes olnud väga võitluslik,» sõnas Klavan.

Võit Sevilla vastu tagaks nelja mänguga kaheksa punkti kogunud Liverpoolile koha 16 parema seas. «Mäng on väga tähtis. Kaks kohtumist on veel pidamata ja just need otsustavad meie saatuse alagrupis. Soovime ju kindlasti 16 parema sekka jõuda.»

Klavan on senise karjääri jooksul Hispaania jalgpalliga päris palju kokku puutunud, nii eurosarjade raames AZi ja Augsburgi mängijana kui ka rahvuskoondises. «Iga klubi on natuke erinev, aga Hispaania meeskonnad on reeglina alati tehniliselt meisterlikud. See kehtib ka Sevilla kohta – seal on palju häid jalgpallureid. Aga nii need asjad Meistrite liigas käivadki.»

Samas ei pea Klavan mängu Hispaania võistkonnaga tavapärasest olulisemalt suuremaks väljakutseks. «Inglismaa kõrgliigas leidub samuti erineva lähenemisega meeskondi. Tõsi, enamik pole küll Hispaania klubide sarnased, aga näiteks Manchester City mängib praegu väga ilusat jalgpalli. Hispaania jalgpall on unikaalne, mistõttu on ka nende koondis üks maailma parimaid. Hispaanias armastatakse palli omada ja kõigil meestel jagub kvaliteeti sellega midagi ette võtta.»

Klavanilt uuriti ka hooaja eel Liverpooliga liitunud ning sügisel suurepärast minekut näidanud Egiptuse ääreründaja Mo Salahi kohta. «Suurepärane mängija. Mo on meie jaoks olnud hooaja algusest saadik väga tähtis mängija ja löönud palju väravaid. Tõsi, trennis teda eriti ei näe, sest ta on nii kiire!»

Peatreener Jürgen Klopp ootab keerulist lahingut: «Alagrupi lõpufaasis jõuavad kätte kaalukaimad mängud. Sevilla on väga kogenud ja head jalgpalli mängiv meeskond. Täpselt see, mis Meistrite liigale kohane. Kõige tähtsam on muidugi tulemus, aga meisterlik esitus annab järgmisteks mängudeks hea tunde. On tõsi, et meie esitused on viimasel ajal paranenud, aga teisipäeval ootab meid uus eksam.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles