Viimasel hetkel koondisekutsest loobunud Jõesaar: tunnen, et ei saa endast kõike anda

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janari Jõesaar läbimurdel.
Janari Jõesaar läbimurdel. Foto: Sander Ilvest

Kalev/Cramo tänavuse Ühisliiga hooaja resultatiivseim eestlane, ääremängija Janari Jõesaar jääb eemale Eesti korvpallikoondise eelseisvatest MM-valimängudest Iisraeli ja Suurbritanniaga.

Detsembris 24. sünnipäeva tähistavale Jõesaarele on viimased kümme päeva teinud valu parem jalalaba. Mängude ajal pole vigastus teda otseselt seganud, küll aga on valu üha tugevamaks muutunud vahetult pärast suure koormuse saamist. Valuvaigisteid Jõesaar siiani võtnud pole.

«Tegu on vana hädaga, mistõttu käisin paar aastat tagasi ka operatsioonil,» sõnas Jõesaar täna õhtul Postimehele. «Ka suvi kujunes sportlikus mõttes pikaks, mistõttu keha pole ilmselt piisavalt puhkust saanud.»

«Arstid arvavad, et ühe või kahe nädalaga on valu läinud,» ütles tartlane, kes annab esialgsete plaanide kohaselt kolm päeva jalale rahu ning vaatab neljapäevases Kalevi trennis, kas ja kui palju on olukord paremaks muutunud. Neljanda detsembri võõrsilmänguks Moskva CSKA vastu loodab ta kindlasti tagasi rivis olla.

Kuivõrd raske südamega Jõesaar tänase loobumisotsuse vastu võttis? «Muidugi tahaksin koondist aidata, aga hetkel tunnen, et ei saa endast kõike anda ja minust poleks meeskonnale piisavalt abi. Et jala seisund hullemaks ei muutuks, tuli selline otsus langetada.»

Jõesaar on maksimalist ning ootaks endalt enamat ka Ühisliigas, kus tema keskmised näitajad on seitsme mängu järel 10 punkti ja 5 lauapalli mängu kohta. «Tahaksin paremini mängida... Ootan iseendalt rohkem. Pean enesekindlust juurde saama ja agressiivsem olema,» lisas ta.

Reedesest Iisraeli ja järgmise esmaspäeva Suurbritannia mängust jääb eemale ka Matthias Tass, keda on juba pikemat aega seganud põlvevigastus.

Eesti koondis lendab kolmapäeval Iisraeli seega 12 mängijaga: Sten-Timmu Sokk,Rait-Riivo Laane, Rain Veideman, Martin Paasoja, Tanel Kurbas, Erik Keedus, Sten Olmre, Kristjan Kangur, Janar Talts, Kristjan Kitsing, Kregor Hermet ja Indrek Kajupank.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles