41-aastane snuukrilegend läheneb vägevale rekordile

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronnie O'Sullivan.
Ronnie O'Sullivan. Foto: Ding Ting/imago/Xinhua

Inglismaa snuukrilegend Ronnie O’Sullivan võitis laupäeval karjääri 30. reitinguturniiri. Shanghai Mastersi finaalmängus alistas viiekordne maailmameister kaasmaalase Judd Trumpi 10:3.

41-aastane O’Sullivan haaras endast kuraditosin aastat noorema Trumpi vastu 7:0 eduseisu ning lubas tal mõned freimivõidud saada, kuid kokkuvõttes võttis maailma edetabelis alles 30. positsioonil paiknev O’Sullivan kindla võidu. Trumpi hoiab edetabelis kolmandat kohta.

«Viimased neli nädalat on olnud fantastilised,» sõnas turniirivõidu teeninud O’Sullivan. «Ma polnud täna (laupäeval – toim) oma parimas vormis, kuid mentaalselt olin õiges kohas,» lisas ka tänavusel hooajal Inglismaa lahtised võitnud inglane.

Läbi aegade on kõige rohkem reitinguturniire võitnud karjääri lõpetanud Stephen Hendry (36), tegevmängijatest on O’Sullivani kannul samuti šotlane John Higgins (29).

Maailmameistrivõistlused peetakse 21. aprillist kuni 7. maini Inglismaal. Tiitlikaitsja on inglane Mark Selby. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles