Northug elas koondisest väljajäämise viha välja sotsiaalmeedias

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug Norras treenimas.
Petter Northug Norras treenimas. Foto: JON OLAV NESVOLD/imago/Bildbyran/Scanpix

Petter Northug ei saanud haiguse tõttu osaleda Norra murdmaakoondise viimasel katsevõistlusel ning ei pääsenud seetõttu sel nädalal Rukal toimuval MK-sarja avaetapil võistlevasse koondisesse. Aftonbladet kirjutab, et suusataja on otsuse tõttu marus.

Norra koondise juhi Vidar Lofshusi sõnul pidas treener Tor Arne Hetland Northugiga maha vestluse, kus selgitas oma seisukohti. «Tor Arne kohtus eile õhtul Trondheimis Petteriga. Ta ei ole meie otsusega nõus. Ta on ärritunud ja näitas seda ka välja. Ja ma mõistan täielikult, miks see Petterile loeb, sest olümpia on tulekul,» rääkis Lofshus. Treenerid ei hakanud aga reeglitesse erandit tegema - kuna Northug ei täinud MK-sarjas startimiseks seatud tingimusi, ei saa ta ka Rukal võistelda.

Northug otsustas oma pahameele välja elada sotsiaalmeedias jagades Instagramis pilti, kus pakkus välja teoreetilise vestluse treenerite Lofshusi ja Hetlandi vahel.

Petter Northug kujutas ette Norra koondise treenerite vestlust.
Petter Northug kujutas ette Norra koondise treenerite vestlust. Foto: Instagram.com/jantelov1

«Kas me ei võta Northugi Rukale kaasa?» pärib pildil Lofshus.

«Muidugi mitte. Me peame olümpiahooajal eelistama meie kindlaid medalivõitjaid nagu (Pal) Golberg, (Simen Hegstad) Krüger, (Hans Christer) Holund, (Didirik) Tonseth, (Sondre Turvoll) Fossli ja (Erik) Brandsdal – X-faktoriga meistersuusatajaid,» vastab Hetland.

Lofshus: «Kas ajakirjandus selle peale hulluks ei lähe.»

Hetland: «Muidugi mitte. Esten O Dagbladetist toetab meie otsust.»

MK-sari saab Rukal avapaugu reedel, kui on kavas klassikasprindid. Laupäeval võisteldakse eraldistardist klassikasõidus, pühapäeval vabastiilis jälitussõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles