Andres Sõbra korvpallikommentaar: Eesti koondise edu sõltub tagaliinist

Andres Sõber
, korvpallitreener
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondise ainuke variant on minna ja panna kõik kõigi eest!
Eesti korvpallikoondise ainuke variant on minna ja panna kõik kõigi eest! Foto: Tairo Lutter

Nüüd saab klubikorvpallist veidi hinge tõmmata ja keskenduda koondiste tegemistele. Mäng käib nüüd uue süsteemi järgi: valikmängud toimuvad keset hooaega. Või mis uus süsteem? Meeldetuletatud vana ju, tegelikult.

Mäletan hästi, kui veel Martin Müürsepp ja Aivar Kuusmaa koondises mängisid ning Üllar Kerde treener oli, siis jõuti EMile eelkõige tänu sellele, et keset hooaega koondisesse kokku tulles oli kõigil kõva nälg ja tahtmine, aga pingeid polnud. Samas on ka üks mure: koondise peatreenerile Tiit Sokule meeldib meeskonnaga enne tähtsaid mänge kaks-kolm nädalat kõva üldfüüsilist teha, et korralik põhi alla saada. Nüüd seda võimalust pole.

Valikturniiri uus süsteem tähendab ka, et tippmaadel on puudu NBA ja Euroliiga klubidesse kuuluvad tippmehed. Samas ma ei usu, et see Eesti ülesande eriti lihtsamaks muudab, sest kui kõvasti need kõige suuremad ässad koondises pingutada suvatsevad? Iisraeli, Kreeka ja Suurbritannia teine koosseis ei jää esimesele palju alla ja on motiveeritum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles