Miljonid kadusid tuulde: Maria Šarapova sattus ebameeldiva skandaali keskmesse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Šarapova.
Maria Šarapova. Foto: Stanislav Krasilnikov/TASS/Scanpix

Tenniseakadeemia, klubihoone, helikopteri maandumisplats – kui raha on, võib seda kõike endale lubada. Ja Maria Šarapoval on raha küllaga.

Sellega arvestasid ka India kinnisvaramagnaadid, kui asusid 2012. aastal müüma kortereid Gurgaoni – tänaseks Gurugramiks ümber ristitud – linnas asuvas luksuslikus kõrghoones. Kõik eelnimetatu oli seal olemas, kõhklejatele garantiiks mõistagi Šarapova nimi. Kui juba nii suur täht ambitsioonikasse projekti oma raha investeerida julgeb, mis siis teistel enam mõelda! Hoonetekompleks pidanuks hakkama kandma suisa tema nime: Ballet by Sharapova.

Viis aastat hiljem on selge, et Šarapova oli kõigest meepott, millega kergeusklikke ligi meelitati. Firma, mis kandis kõlavat nime Homestead Infrastructure Development, korjas küll potentsiaalsetelt korteriomanikelt raha, ent kadus sellega siis nelja tuule poole. India võimud algatasid pettasaanute palvel kriminaalasja, ent lootust raha tagasi saada on neil vähe.

Šarapovagi pole ilmsüütu kannataja. Vähemalt leiab nii ühte kannatanut esindav advokaat Piyush Singh. «Kui keegi reklaamib mis tahes toodet, saab temast selle kompanii müügiagent. Mitte keegi poleks sellesse projekti investeerinud, kui Šarapova poleks olnud sellega seotud,» sõnas Singh.

Projekti veebilehel on tennisistile omistatud lause, mille kohaselt on tema eesmärk «tekitada omanikes tunne, et neile kuulub midagi erilist ja imelist.» Pole raske aimata, et eriline ja imeline oleks pettasaanud investoritele seegi, kui venelanna poetaks neile killukese oma aastateenistusest. 2015. aastal ulatus see Forbesi andmetel 30 miljoni dollarini, kusjuures 23 miljonit sellest tuli erinevatest reklaamilepingutest. Kas selle hulgas on ka Gurgaoni arenduse eest saadud raha, pole Šarapova veel avalikult kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles