Lõppu ei tulegi? Veel kahele Venemaa suusatajatele esitati dopingusüüdistus

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anastasia Dotsenko Sotši olümpiamängudel.
Anastasia Dotsenko Sotši olümpiamängudel. Foto: Evgeny Biyatov/RIA Novosti/Scanpix

Kus on, sinna tuleb väidetavalt ikka juurde. Venemaa suusasportlaste puhul pole selles paraku midagi üllatavat, kui «on» tähistab keelatud ainete tarvitamist ja «tuleb juurde» järjekordset sportlast, kelle pea kohale riputatakse dopingukirves.

Venemaa suusaliidu president Jelena Välbe teatas seekord ise uudisteagentuurile TASS, et kahtluse alla on sattunud Julia Tšekaljova ja Anastasija Dotsenko puhtus. Mõistagi käib jutt ikka 2014. aastast ja Sotši olümpiamängudest, kus venelaste valemäng võttis seninägematud mõõtmed.

Välbe sõnul kuulab ROKi distsiplinaarkomisjon venelannad ära sel neljapäeval ehk 23. novembril. Arvestades, et komisjoni juhib Denis Oswald, kelle vedamisel soovitati 9. novembril määrata eluaegne võistluskeeld neljale venelasele ja võeti neilt ka Sotši mängudel näidatud tulemused, pole Tšekaljoval ja Dotsenkol ilmselt hõlpu loota.

Neli karistatut olid Maksim Võlegžanin, Aleksei Petuhhov, Julia Ivanova ja Jevgenia Šapovalova. 1. novembril karistas ROK eluaegse keeluga ka Aleksandr Legkovi ja Jevgeni Belovi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles