Blogi: Juventus hoidis Barcelona kuival, United sai üllatuskaotuse

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi sekkus mängu teise poolaja alguses.
Lionel Messi sekkus mängu teise poolaja alguses. Foto: ALESSANDRO BIANCHI/REUTERS

Torino Juventuse jalgpallimeeskond mängis Meistrite liiga alagrupiturniiri viiendas voorus koduväljakul 0:0 viiki Barcelonaga. Barcelona tähtmängija Lionel Messi alustas kohtumist vahetuspingilt, kuid sekkus mängu teise poolaja alguses. 

Päeva üllatustulemuse eest hoolitses Basel, kes alistas 89. minuti väravast Manchester Unitedi. Hädavajaliku võidu teenis aga Madridi Atletico, kes alistas Antoine Griezmanni ja Kevin Gameiro tabamustest Roma 2:0 ning säilitas edasipääsuvõimalused. PSG jäi Glasgow Celticu vastu esimesel minutil kaotusseisu, kuid hävitas šotlased 7:1.

Kõik tulemused:

A-grupp

Moskva CSKA - Lissaboni Benfica 2:0 (13. Štšennikov, 56. ov Jardel)

Basel - Manchester United 1:0 (89. Lang)

Tabeliseis: United 12 punkti, Basel 9 p, CSKA 9 p, Benfica 0 p

B-grupp

Anderlecht - Müncheni Bayern 1:2 (63. Hanni - 51. Lewandowski, 77. Tolisso)

Paris Saint-Germain - Celtic 7:1 (9., 22. Neymar, 28., 79. Cavani, 35. Mbappe, 75. Verratt, 80. Alves - 1. Dembele)

Tabeliseis: PSG 15 punkti, Bayern 12 p, Celtic 3 p, Anderlecht 0 p

C-grupp

Karabahh - Chelsea 0:4 (21. pen Hazard, 36., 85. Willian, 73. pen Fabregas)

Madridi Atletico - Roma 2:0 (69. Griezmann, 85. Gameiro)

Tabeliseis: Chelsea 10 punkti, Roma 8 p, Atletico 6 p, Karabahh 2 p

D-grupp

Torino Juventus - Barcelona 0:0

Lissaboni Sporting - Pireuse Olympiakos 3:1 (40., 66. Dost, 43. Cesar - 86.  Odjidja-Ofoe)

Tabeliseis: Barcelona 11 punkti, Juventus 8 p, Sporting 7 p, Olympiakos 1 p

ENNE KOHTUMIST:

Camp Nou on staadion, kuhu FC Barcelona toetajad kogunevad vaatama imelist jalgpallimängu. Mitte selliseid, mille tunnistajaks pidid 98 000 fänni olema tänavu 13. augustil, kui külla tuli Madridi Real, nende lemmikmeeskonna igapidi läbi loputas ja 3:1 võiduga Hispaania pealinna tagasi sõitis.

Real võitis neli päeva hiljem toimunud kordusmängu 2:0 ja Hispaania superkarikafinaali kahe matši kokkuvõttes 5:1. Košmaarile oli eelnenud piinlik ja au pihta käinud suvi, mille jooksul Pariisi Saint-Germain Barcelona superstaari nr 2 Neymari sajalisi luhvtitades oma ridadesse meelitas.

Paar nädalat hiljem pidi Barcelona tõdema, et püüdlused täiendada rivistust Philippe Coutinho ja/või Marco Verrattiga olid luhtunud. Ning siis sai Dortmundi Borussiast ostetud ründaja Ousmane Dembele juba oma kolmandas mängus tõsiselt vigastada. Kõik, mis viltu sai minna, ka viltu läks.

Aga nüüd, novembri lõpus, on FC Barcelona olukord oivaline – pärast Realilt saadud kahte kaotust on meeskonnal olnud Hispaania meistrivõistlustel 12 ja Meistrite liigas neli kohtumist ning kogusaak on 14 võitu ja kaks viiki, väravate vahe 40:5. Kõik läheb nii hästi, kui vähegi saab minna.

Jah, mõned võidud on tulnud napilt. Ning nagu märkis jalgpalliportaal ESPN, oli Barcelona poolt pühapäeval pärast 3:0 võitu Leganesi üle Twitterisse postitatud foto Lionel Messist ja väravavahist Marc-Andre ter Stegenist koos sõnumiga «Tänu neile kahele oleme seal, kus oleme» väga tabav.

Meistrite liigas tagas Barcelona koha 16 parema seas juba oktoobris ning Hispaania kõrgliigas edestatakse 12 vooru järel pealinnarivaale Reali ja Atleticot kümne punktiga (34 vs. 24). Hispaanias, kus tiitlivõidu keskmine punktisumma eelmisel viiel hooajal oli 93,6, on see väga kõva edu. Kindlasti valmistab Kataloonia esiklubi edu keskvõimuga väga sassi läinud suhete tõttu oma kohalikele poolehoidjatele tavapärasest veelgi suuremat rõõmu, mida võimendavad Hispaania kuningakoda ja riiki sümboliseeriva Reali raskused.

Iga edu lõpeb millalgi ja Barcelonat ootab sel nädalal kaks kondiproovi. Esmalt minnakse täna võõrsil vastamisi Torino Juventusega. Võit või viik tagaks D-alagrupi esikoha ja kuigi kuus aastat järjest Itaalia meistriks tulnud Juventus pole tänavu seni tavapärast hoogu leidnud, on nad igal juhul Barcelona jaoks kõva proovikivi. Eriti võõrsil, kus nad on seni läbi aegade kohtunud Juventusega viis korda, saldoks kolm kaotust ja kaks viiki. Barcelona kohta silmatorkavalt niru näitaja.

Teine raske katsumus ootab Barcelonat juba pühapäeval, kui Hispaania meistriliiga raames sõidetakse külla praegu tabelis üllatuslikult teist kohta hoidvale ja Barcelonale kõigest nelja punktiga kaotavale Valenciale. Mestalla staadion on üks Hispaania kirglikuma publikuga areene, kus Valencia on tänavu võiduta jäänud vaid korra – Atleticoga tehti 0:0 viik.

Seega võib vabalt juhtuda, et eelmisel hooajal ainsagi tiitlivõiduta jäänud FC Barcelona ilusat hooaega tabavad esimesed tagasilöögid just sel nädalal. Aga kui ka neist kahest vastasest jagu saadakse, muutub olukord veelgi paremaks ning pealekauba tõuseb enesekindlus lakke. FC Barcelona košmaarsele suvele ja valusale suvelõpule järgnenud hooaeg võib vastu ootusi kujuneda vägagi ilusaks ja edukaks.

INFOKAST

Meistrite liiga tänase mängud

A-alagrupp: Moskva CSKA – Lissaboni Benfica (19.00), FC Basel – Manchester United.

Tabeliseis: Man Utd 12, Basel 6, CSKA 6, Benfica 0.

B-alagrupp: Pariisi Saint-Germain – Glasgow’ Celtic, Brüsseli Anderlecht – Müncheni Bayern.

Tabeliseis: PSG 12, Bayern 9, Celtic 3, Anderlecht 0.

C-alagrupp: Qarabag – Londoni Chelsea (19.00, VSB), Madridi Atletico – AS Roma (VSB).

Tabeliseis: Roma 8, Chelsea 7, Atletico 2, Qarabag 2.

D-alagrupp: Torino Juventus – FC Barcelona (TV6), Lissaboni Sporting – Piraeuse Olympiakos.

Tabeliseis: Barcelona 10, Juventus 7, Sporting 4, Olympiakos 1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles