Varrak videointervjuus: pakuti ka abitreeneri kohta, kuid loobusin

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti valitsev korvpallimeister BC Kalev/Cramo teatas täna, et loobub peatreeneri Alar Varraku ja abitreeneri Martin Müürsepa teenetest. Varraku sõnul polnud tal mõistagi uudist tore kuulata, kuid ta mõistab klubi juhtkonna otsust.

«Ma olen täiesti nõus, et sellel meeskonnal on rohkem potentsiaali kui praegused tulemused. Vaid Nižni Novgorodi mäng oli täielik põrumine,» ütles Varrak Postimehele.

Kas Varrakule seati mingisugused mõõdetavad eesmärgid, mille mittetäitmine tähendas vallandamist? «Keegi ei tulnud ütlema, et kui nüüd ei võida, teeme sellise lükke. Konkreetselt sellist eesmärki hooaja keskel, et viiest mängust peab olema kolm võitu, ei olnud.»

Täna hommikul käis Varrak juhtkonna ees vaibal. Lahkuminek oli tema sõnul sõbralik. Juttu oli ka meeskonna abitreeneri rollist, kuid Varrak otsustas sellest loobuda. «Ma ei usu, et see oleks olnud õige otsus. Emotsionaalses plaanis poleks see võistkonnale hea olnud. Kui tulevad uued tuuled, las nad siis tulevad täiega,» ütles Varrak.

Nüüd võtab Varrak natukeseks aja maha, kuid plaanib peagi minna Moskva CSKA juurde, et sealse köögipoolega tutvuda. Sisuliselt tähendab see seda, et ta läheb Moskva CSKA treeneritele töövarjuks. Huvitav on välja tuua, et Kalev/Cramo mängib järgmise Ühisliiga mängu just CSKA-ga, kui vastamisi minnakse Moskvas 4. detsembril.

«Ma tahan näha, kuidas seal treener nende mängijatega suhtleb. Mind otseselt see taktikaline pool ei huvitagi. Tahan näha muid detaile, kuidas tippude tipud neid asju ajavad. Selline soov on olnud mul pikka aega. See ei ole lihtsalt nii, et astud seal uksest sisse. See eeldab teatud kontakte,» ütles Varrak.

Kalev/Cramo sisekliima kohta Varrakul midagi ette heita pole. «Sisekliima ei olnud meil selline nagu Machado hooajal (2014-15), aga hõõrumist ei olnud, mis ei tähenda, et neid ei võiks tulla. Ma olen kaotusi palju näinud ja kui võistkonnal ei lähe hästi, siis tekivad pinged. Aga praegu oli duširuumis seis okei,» ütles ta.

Mis Varrakul Kalev/Cramo eesotsas tegemata jäi? «Oleks võinud Ühisliigas play-offi saada. Paar aastat tagasi Riias õnnitlesin meeskonda play-offi jõudmise puhul, kuigi oli veel kaks või kolm vooru mängida. Lõpuks kukkusid kõik asjad meie vastu. Tõenäosus oli võib-olla paar protsenti, et me play-offi ei saa, ja täpselt nii läkski. Balti liiga võidu oleks võinud ära võtta, olime üks aasta favoriidid, aga siis läks Freimanis play-offide ajal ära. Palju asju on millega saab rahule jääda, aga mitmed üksikud eesmärgid jäid täitmata,» tunnistas Varrak.

Novembri alguses otsustas Varrak, et soovib pühenduda klubile ning loobus koondise abitreeneri rollist. Oleks ta asju ette näinud, poleks ta mõistagi sellist otsust teinud. «Tundsin, et see ei ole klubi suhtes aus. Koondis nõuab väga palju ettevalmistust, skautimist, vastastreeneri stiili tundmaõppimist. Ajastus oli selles mõttes halb. Hea meelega oleks koondises edasi olnud, Tiiduga on mul hea klapp ka.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles