Mourinho ootamatust kaotusest: ma ei saa mängijaid süüdistada

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Mourinho
Jose Mourinho Foto: Markus Ulmer/imago/Scanpix

Manchester Untiedi jalgpallimeeskond kaotas eile õhtul Meistrite liigas ootamatult Baseli klubile 0:1. Peatreener Jose Mourinho sõnul ei olnud matšis otsustav mitte võõrustajate hiline värav vaid enda suutmatus võimalusi realiseerida.

«Esimene poolaeg oli täiuslik – ilma väravateta. See oli täiuslik ja seda oli teisel mängupoolel raske korrata. Me teadsime, et vastane proovib teistmoodi läheneda,» vahendab ESPN portugallase matši lühikokkuvõtet.

«Frustratsioon algas juba avapoolajal. Ma lugesin oma abilisele (võimalusi): üks, kaks ja kolm, siis neli ja viis, siis Martialilt kuus, Fellainilt seitse,» lisas Mourinho löömata jäänud väravate kohta. «Me läksime vaheajale seisul 0:0 ja panime endid ise sellisesse seisu. Teisel poolajal oli keeruline sama palju võimalusi leida.»

Baseli võiduvärava lõi 89. mänguminutil Michael Lang, kes lükkas Daley Blindi selja tagant võrku madala tsenderduse. «Ma tean, et matšijärgses intervjuus süüdistas Daley end, aga see oli täiesti ebaaus. Ma keeldun sellisest nägemusest, sest me oleme meeskond ning pärast avapoolaega pidanuks me 6:0 juhtima ja see ei olnud kindlasti Daley süü,» rääkis peatreener.

United kaotas teisel poolajal auru ka vahetustele. «Kas Paul Pogba väljavahetamine mõjutas meeskonda? Ma arvan küll,» nentis Mourinho, et äsja vigastuspausilt naasnud poolkaitsja tunnise mängu järel puhkama võtmine jättis esitusele jälje. «Me ei olnud enam nii hea meeskond, kui Paul välja tuli, aga pidin ta välja vahetama, sest tal ei saa lubada 65 minutiga ära väsida. Tõin väljakule kogenud mängija Matici, kellest ma uskusin, et ta võib oma jälje jätta. Tõin sisse Marcus (Rashfordi) et anda meie mängule rohkem laiust, kiirust, tekitada probleeme ja Zlatani, et palli hoida, sellega langeda ja seda vallata. Lähenemine oli hea.»

Peatreener lõpetas: «Ma ei saa mängijaid süüdistada. Kui mängime niimoodi, siis kümnest mängust üheksa võidame mugava eduga. See üks erinev kord oli nüüd.»

United on vaatamata kaotusele siiski alagrupis liider. Viimases voorus kohtutakse kodustaadionil Moskva CSKAga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles