Järelvaadatav: Ilves tegi hooaja esimesel MK-etapil karjääri parima tulemuse (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algas Soomes Rukal kahevõistluse MK-sari, kus Kristjan Ilves saavutas karjääri parima tulemuse. Eestlane lõpetas võistluse 12. positsioonil ning kaotas võitjale 2 minuti ja 13 sekundiga.

5 km pikkust suusasõitu kümnendalt kohalt (+1.24) alustanud Ilves loovutas suusarajal kaks positsiooni ning ületas finišijoone kahe jaapanlase järel 12. sportlasena. Ilvese senine parim koht pärines eelmisest aastast, kui Schonachis saavutas eestlane 14. koha. 

Võidu teenis norralane Espen Andersen, kes edestas 7,7 sekundiga kaasmaalast Jan Schmidi ja 11 sekundiga jaapanlast Akito Watabet. Hüppevõistluse võitnud austerlane Mario Seidl langes rajal poodiumikohalt välja ning lõpetas sõidu neljandana. 

TULEMUSED:

  1. Espen Andersen (Norra)
  2. Jan Schmid (Norra) +7,7
  3. Akito Watabe (Jaapan) +11,0
  4. Mario Seidl (Austria) +15,4
  5. Wilhelm Denifl (Austria) +29,1
  6. Jörgen Graabak (Norra) +39,4
  7. Martin Fritz (Austria) +44,7
  8. Björn Kircheisen (Saksamaa) +1.18,1
  9. Maxime Laheurte (Prantsusmaa) +1.54,5
  10. Takehiro Watanabe (Jaapan) +1.57,1
  11. Taihei Kato (Jaapan) +2.05,1
  12. Kristjan Ilves (Eesti) +2.13,8

ENNE VÕISTLUST:

«Seis on suhteliselt okei ja lähen enesekindlalt peale,» võttis Ilves hetkeolukorra päev enne võistlust kokku. «Hüppevorm tundub praegu olevat päris hea ja selle kohta ei oskagi midagi paha öelda. Usun, et ka murdmaavorm läheb järjest paremaks, nii et saab positiivselt võistlema minna.»

Möödunud nädalavahetusel võistles Ilves koos teiste Eesti kahevõistlejatega Soome lahtistel meistrivõistlustel, kus lendas hüppemäel küll neljanda tulemuse vääriliselt, kuid langes murdmaasõiduga 13. kohale. Olümpialootus selles murekohta ei näe: «Me ei ole mingeid erilist ettevalmistust teinud, vaid üritamegi läbi võistluste järjest paremaks saada. See peaks toimima – isegi kui ma esimesel võistlusel suusas kõige teravam ei ole, siis järk-järgult peaks asi paranema.»

Kui kõigil kolmel võistluspäeval tulevad kahevõistlejad alla samalt 142-meetriselt mäelt, siis täna on suusadistantsil pikkust viis, laupäeval-pühapäeval aga 10 kilomeetrit. «Läheb huvitavaks, sest see on esimene võistlus ja kõik näevad, mis seisus nad täpselt on. Põnev,» ootab Ilves juba hooaja avapauku.

«Rada on selline, nagu ta on siin igal aastal olnud – piisavalt raske, suured tõusud ja kiired laskumised. Kui jaksad sõita, läheb hästi, kui ei jaksa, on teistpidine tulemus.» Kas Ilves jaksab sõita? «Eks seda ole näha. Ma loodan, et seis ei ole kehv. Normaalne-optimaalne ja olen valmis võistlema.»

Talihooaja krooniks on mõistagi veebruarikuised Pyeongchangi taliolümpiamängud. Meie sportlane nendib aga, et olümpiaelevus pole novembrikuuks veel hinge pugenud. «Lähen peale samamoodi nagu ikka ja sama ootusärevalt. Olümpia ei ole küll kaugel, aga ma ei ole selle peale veel mõelnudki. Praegu kõik sujub ning siis pole ka mõtet muretseda – võtad lihtsalt üks võistlus korraga.»

Peale Ilvese tuleb Eesti kahevõistlejatest täna starti veel Kail Piho. Rukal on võistlustules ka suusahüppajad ja murdmaasuusatajad – esimestel on reedel kavas kvalifikatsioon, laupäeval võistkondlik mõõduvõtt ning pühapäeval individuaalne lõppvõistlus. Suusatajaid ootab täna ees sprint, laupäeval klassikadistants (naised 10 km, mehed 15 km) ja pühapäeval sama pikad jälitussõidud.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles