Blogi ja galerii: Eesti korvpallikoondis lagunes teisel poolajal ja avas valiksarja kaotusega Iisraelile

Karl Rinaldo, Tel Aviv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti korvpallikoondis pidas MM-valiksarjas esimese kohtumise, kui tunnistas Tel Avivis Iisraeli koondise 88:68 paremust. Üleplatsimeheks kerkis Richard Howell 19 punktiga. Eesti resultatiivseimad olid 14 silmaga Rain Veideman ja Kristjan Kitsing, Sten Sokk lisas 12, Erik Keedus ja Sten Olmre kaheksa punkti.

Enne kohtumist:

Eesti koondise suurim küsimärk tänase mängu eel on see, kas koondise kogenuim mängija Kristjan Kangur saab meeskonda aidata. Eilehommikusel treeningul tegi Kangur valu kubemelihasele ning õhtuse harjutuskorra jättis ta vahele. Koondise taustajõudude kinnitusel tegi Kangur aga tänahommikuse treeningu kaasa ja on mänguks valmis.

Iisraeli praegune ainus NBA-mees Casspi jääb mängudest eemale ja mitu teist senist põhimeest pani koduse EMiga koondisekarjäärile punkti, ent huviorbiidis aitab koondisel püsida uus peatreener Oded Kattash. «Ta on tõeline legend,» ütlevad kohalikud. Eelseisev mäng on endisele tippmängijale, kes tüüris suvel Iisraeli U20 koondise üllatuslikult EM-il hõbedale, debüüdiks.

Iisraeli koondise kindlaks liidriks peaks uues valiktsüklis kerkima 29-aastane Gal Mekel. Eilsel treeningul oma osavuse, ent ka imeliku viskeliigutusega silma jäänud tagamees on aastate eest mänginud NBAs ja kuulus eelmisel hooajal Tel Avivi Maccabi ridadesse. Sel hooajal kannab Mekel põhirolli Hispaanias Gran Canarias, samal ajal kui kõik ülejäänud koondislased mängivad koduliigas. Iisraeli korvpallis pole küll parimad ajad, ent nõrgaks ei saa nende meistrisarja kuidagi pidada.

Lisaks Eestile ja Iisraelile kuuluvad H-alagruppi ka Suurbritannia ja Kreeka. Kaks viimast mängivad täna õhtul omavahel Leicesteris. Alagrupist pääsevad edasi kolm paremat meeskonda.

Iisraeli koondis:

Ben Altit - Gilboa Galil Hapoel
Avi Ben-Chimol - Rishoni LeZion Maccabi
Tamir Blatt - Holoni Hapoel
Jacob Cohen - Tel Avivi Maccabi
Shawn Dawson - Herzliya Bnei
Tomer Ginat - Tel Avivi Hapoel
Richard Howell - Jerusalemma Hapoel
Gal Mekel - Gran Canaria (Hispaania)
Rafi Menco - Tel Avivi Hapoel
Joaquin Szuchman - Gilboa Galil Hapoel
Bar Timor - Jerusalemma Hapoel
Idan Zalmanson - Rishon LeZioni Maccabi

Loe tänast pikemat lehelugu Iisraeli koondisest ja korvpallist laiemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles