Kosovo suutis Leeduga sammu pidada vaid poolaja, Venemaa sai üllatuskaotuse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosovo valmistas Leedule esimesel poolajal kõvasti peavalu.
Kosovo valmistas Leedule esimesel poolajal kõvasti peavalu. Foto: fiba

Leedu korvpallikoondis võitis maailmameistrivõistluste valiksarja esimeses kohtumises Kosovot 99:61.

Esimest poolaega suurem osa ajast juhtinud Kosovo mängis koduväljakul 2003. aasta Euroopa meistriga kui võrdne võrdsega ning puhkama mindigi seisul 35:35. Teisel poolajal panid leedukad oma paremuse maksma ning lõpusireeni järel edestasid nad vastaseid 38 punktiga. Viimasel veerandajal viskasid külalised koguni 39 punkti.

Leedu särgis tegid skoori 11 erinevat mängijat. Resultatiivseimaks osutus Adas Juškevicius 16 punktiga. Üleplatsimeheks kerkis aga Kosovo mängumees Dardan Berisha 19 silmaga.

Üllatustulemuse sepistas Bosnia ja Hertsegoviina koondis: koduväljakul saadi viie punktiga jagu Venemaast. Bosnialaste suurim eduseis oli üheksa punkti, kuid tasavägises kohtumises olid lõppnumbrid 81:76 nende kasuks. Vitaly Fridzon, kelle arvele kogunes 25 punkti, viskas sisuliselt kolmandiku Venemaa punktidest.

Soome koondis alistas võõral väljakul Bulgaaria 82:80. USA päritoluga Jamar Wilson panustas soomlaste võitu 20 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles