Järelvaadatav: Ilves lõpetas kahevõistluse MK-etapi Rukal 19. kohaga (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soomes Rukal peetaval kahevõistluse MK-hooaja avaetapil sai Kristjan Ilves täna 19. koha. Hüppemäel sai Ilves 135-meetrise hüppega 10. koha ja läks liidrist Akito Watabest suusarajale 1.08 hiljem. Watabe hoidis suusarajal kindlalt edu ning võitis soomlase Eero Hirvoneni (+31,7) ja sakslase Johannes Rydzeki (+32,8) ees. Ilves kaotas finišis Watabele 1.46,5. Kail Piho jäi kvalifikatsioonis eelviimaseks ja põhivõistlusele ei pääsenud. Homme võisteldakse Rukal taas, Postimees ja Kanal 12 näitavad kell 11.35 algavat võistlust otsepildis.

Kristjan Ilvese hüpe:

Kogu hüppevõistlus on järelvaadatav siin:

Kogu murdmaavõistlus on järelvaadatav siin:

ENNE VÕISTLUST:

Reedel saavutas Kristjan Ilves karjääri parima tulemuse MK-etapil: hüppemäel näitas eestlane paremuselt kümnendat õhulendu, 5 km pikkusel murdmaarajal loovutas Ilves kaks positsiooni ja ületas finišijoone 12. sportlasena. 

Sellest eestlane täit rõõmu tunda ei saanud, sest vahetult enne lõpusirget ta kukkus - sinna kadus ka esikümnes lõpetamine. «Pärast viimast tõusu oli õrn kurv ja suusk tuli jäljest kergelt välja. Hoog oli küllaltki suur ja kukkusin ikka päris kõvasti. Lõi rütmi ja hingamise täiesti sassi, puuka sain pealekauba. Aga ega kedagi teist peale iseenda süüdistada pole - puhas oma tähelepanematus.»

Sel saatuslikult hetkel sõitis ta turvalisel üheksandal kohal. «Tolle äparduseta ma üheksandaga ka lõpetanuks. Sinna jäi 30-40 sekundit kindlasti,» lausus Ilves.

Võidu teenis norralane Espen Andersen, kes edestas 7,7 sekundiga kaasmaalast Jan Schmidi ja 11 sekundiga jaapanlast Akito Watabet. Hüppevõistluse võitnud austerlane Mario Seidl langes rajal poodiumikohalt välja ning lõpetas sõidu neljandana. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles