Barcelona sõlmis Messiga pika lepingu ja lisas ulmelise väljaostuklausli

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Barcelona president Josep Maria Bartomeu ja Lionel Messi.
FC Barcelona president Josep Maria Bartomeu ja Lionel Messi. Foto: FC Barcelona

Barcelona jalgpallimeeskond ja viiekordne maailma parim jalgpallur Lionel Messi sõlmisid 2020-21 hooaja lõpuni kestva lepingu, mille lõppedes on 30-aastane argentiinlane kuulunud Barcelona esindusmeeskonda koguni 17 aastat.

Messi eelmine leping oleks lõppenud käimasoleva hooaja järel. Kolmapäevast Meistrite liiga kohtumist alustas Messi vahetuspingilt, mille järel paljud jalgpallisõbrad ja erinevad portaalid hakkasid spekuleerima teemal: kas tõesti lahkub Barcelona legend meeskonnast?

Barcelona peatreener Ernesto Valverde sõnas pärast mängu, et argentiinlane vajas vaid puhkust ja potentsiaalne üleminek polnud sellega kuidagi seotud. Tänane pressiteade vaigistas Messi üleminekujutud mõneks ajaks, kuid välistada seda loomulikult pole võimalik.

Värske leping sisaldab 700 miljoni euro suurust väljaostuklauslit. Viimastel aastatel on jalgpallurite hinnad tõusnud kõrgustesse: läinud suvel maksis Paris Saint-Germain Neymari eest rekordilised 222 miljonit eurot.

Messi on Barcelona esindusmeeskonna särki kandnud 602 mängus, löönud 523 väravat ja võitnud 30 trofeed – viimases arvestuses jagab ta koos Andres Iniestaga klubi sisehierarhias liidrikohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles