Masendusest toibuv Ustjugov avastardist: algul ei tahtnud suuski kättegi võtta (3)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Ustjugov (esiplaanil) mullusel Lahti MMil.
Sergei Ustjugov (esiplaanil) mullusel Lahti MMil. Foto: Alexei Danichev/Sputnik/Scanpix

Kahekordne maailmameister Sergei Ustjugov sai Ruka MK-etapil eilses sprindis 57. koha, tänases 15 km klassikasõidus lõpetas ta 17. kohaga. Venelane tunnistas, et kaasmaalastele määratud dopingusüüdistused viisid tema moraali nulli.

«Kui helistati ja öeldi, et meie omad on diskvalifitseeritud, ei tahtnud ma isegi trenni minna. Mul ei olnud mingit soovi suuski võtta ja rajale astuda,» rääkis Ustjugov Sport Ekspressile. «Lisaks on hooaja esimesed võistlused mulle alati rasked olnud. Mullu ma näiteks Kuusamosse ei sõitnudki, tegin avastardi alles Lillehammeris. Tänavu oli aga kuidagi eriti keeruline – eile ei saanud ma sprindis isegi pulssi korralikult üles. Täna tundsin ennast juba paremini, loodetavasti ei ole see kõigest tunne,» sõnas Ustjugov.

Rahvusvaheline Olümpiakomitee tühistas novembri alguses kokku kuue Venemaa suusataja - Aleksandr Legkovi, Jevgeni Belovi, Maksim Võlegžanini, Aleksei Petuhhovi, Julia Ivanova ja Jevgenija Šapovalova – tulemused Sotši olümpiamängudel ning soovitas neile määrata eluaegse võistluskeelu. Vahetult enne Ruka MK-etappi leidis aga Rahvusvaheline Suusaliit, et kindlate tõendite puudumisel ei luba reeglid neil venelasi radadelt eemale jätta. Belov sai täna 15 km distantsil kuuenda, Võlegžanin 16. koha. Šapovalova lõpetas aga naiste 10 km distantsi alles 40. kohal.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles