Video: hätta jäänud poksija kostitas vastast alatu hoobiga allapoole vööd

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sullivan Barrera (vasakul) sai Felix Valeralt mitu lööki allapoole vööd, kuid suutis matši ausaks jäädes võita.
Sullivan Barrera (vasakul) sai Felix Valeralt mitu lööki allapoole vööd, kuid suutis matši ausaks jäädes võita. Foto: Abbie Parr/AFP/Scanpix

New Yorgis Madison Square Gardenis peetud kergekeskkaalu poksimatš kuubalase Sullivan Barrera ja Dominikaani Vabariigi esindaja Felix Valera vahel kujunes keskmisest kõvasti räpasemaks. Kohtumist «kroonis» Valera löök allapoole Barrera vöökohta.

Hoogsas matšis, kus kohtunikud pidid allapoole vööd tehtud löökide eest maha võtma koguni neli punkti ning kus mõlemad mehed käisid esimeses raundis põrandal, võitis lõpuks kohtunike üksmeelse (98:88, 97:90, 97:89) otsusega Barrera. Enne aga jõudis Valera talle anda vasakhaagi, mis tabas kuubalast otse hella piirkonda.

Esmakordselt kasutas Valera sellist taktikat juba teises raundis ning kordas tempu kolmandas, kuuendas ja kaheksandas raundis, kaotades sellega ka punkte. Üheksandas raundis otsustas Barrera lõpuks samaga vastata ja temaltki võeti seepeale punkt. Pärast kuuendat raundi sai kuubalase paremus aga üha selgemaks ning ta on nüüd teeninud profikarjääri jooksul 22 matšist 21 võitu, neist 14 nokaudiga. Järgmiseks kohtub Barrera eeldatavasti WBA meistrivöö omaniku Dmitri Bivoliga.

Õhtu peamatšis olid WBO keskkaalus vastamisi venelane Sergei Kovaljov ja ukrainlane Vjatšeslav Šabaranski. Kovaljov pani paremuse kiirelt maksma, lõi vastase mitu korda põrandale ja lõpuks katkestas kohtunik venelase ilmse ülekaalu tõttu matši.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles