Dopingusüüs suplev Venemaa sport sai järjekordse maksahaagi

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rune Andersen teatas, et Venemaa pole jätkuvalt täitnud nõudmisi, et nad tagasi IAAFi sportlasperre lubataks
Rune Andersen teatas, et Venemaa pole jätkuvalt täitnud nõudmisi, et nad tagasi IAAFi sportlasperre lubataks Foto: YANN COATSALIOU/AFP/Scanpix

Venemaa ametivõimud pole jätkuvalt teinud piisavalt, et võidelda levinud ja riiklikult toetatud dopingutarvitamisega. Nõnda kuulutas Rahvusvaheline Kergejõustikuliit IAAF, kui otsustas, et Venemaal on jätkuvalt koondisena keelatud osaleda rahvusvahelistel jõuproovidel, kirjutab BBC.

IAAF keelas Venemaa sportlastel võistlemise 2015. aasta novembris. Hiljem on atleetidele, kes on suutnud tõestada oma puhtust ja puutumatust riiklikust spordisüsteemist, antud õigus indiviididena võistlustulle naasta, kuid Venemaad kui koondist ei soovi alaliit jätkuvalt enda ridades näha.

IAAFis Venemaa küsimuse eest vastutav Rune Andersen ütles otsust kommenteerides, et idanaabritel on jätkuvalt täitmata mitmed olulised tingimused, mis nende kergejõustikuliidu õiguste ennistamiseks vajalikud. Näiteks ei hinnanud Rahvusvaheline Antidopinguagentuur WADA hiljuti Venemaa ametivendi iseseisvaks ja WADA koodeksile vastavaks. Sellele otsusele tuginedes pikendas venelaste võistluskeeldu ka IAAF

2016. Rio olümpiamängudel oli IAAF ainus rahvusvaheline alaliit, mis otsustas keelata võistlemise kõigil Venemaa sportlastel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles