Okeaania koloriitne jalgpall karastas Eesti koondislasi

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanuatu – Eesti A-maavõistlus jalgpallis. Vanuatu koondise vahetuspingi taga seisavad auvalves rahvariietes kohalikud.
Vanuatu – Eesti A-maavõistlus jalgpallis. Vanuatu koondise vahetuspingi taga seisavad auvalves rahvariietes kohalikud. Foto: Sander Jürjens / EJL

30 kraadi sooja. Kohtunikud jäävad lennukist maha ega jõua pärale. Meeskonda trenni sõidutav buss lihtsalt ei ilmu kohale. Põhjamaalase jaoks harjumatu tohutu niiskus. Mängueelne trenn ei toimu mitte staadionil, vaid suvalisel karjamaal. Tseremoniaalne auvalve vahetuspingi taga, seljas kohalikud rahvariided ehk sisuliselt mitte midagi.

Okeaania jalgpalli värvikus selle täies hiilguses sai Eesti jalgpallikoondisel kolmemängulise turnee käigus kogetud ning peatreener Martin Reimil ja tema assistentidel on paljude mängijate võimete kohta nüüd parem ettekujutus.

Seda mitte ainult puhtsportlikust vaatepunktist, vaid ka harjumatute oludega kohanemise mõttes, mis koondisejalgpalli puhul väga tähtis. Erinevalt klubivutist ei ole koondises mahti nüansse pikalt lihvida ja paika loksutada, vaid meeskond koguneb kõigest mõni päev enne kaalukat võistlusmängu, mis toimub sageli võhivõõral staadionil ja muidu tundmatus miljöös. Paremal kohanejal on suur eelis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles