Eesti laskesuusavõistkond võeti MK-sarjas rajalt maha

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Segateatevõistluse start.
Segateatevõistluse start. Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS/Scanpix

Eesti segateatevõistkonna võistlus laskesuusatamise MK-sarja avaetapil Östersundis ebaõnnestus - protokolli läks kirja viimane koht ning ankrumees Kauri Kõiv rajale ei pääsenudki.

Eesti võistkonna avavahetust sõitnud Kadri Lehtla eksis küll vaid ühel lasul, aga ei suutnud kahjuks näidata võrreldavat suusakiirust. Vahetuse andis ta üle 24 võistkonna konkurentsis 23. kohal, kaotust liidritele oli kogunenud juba 2.20,1.

Johanna Talihärma suusaaeg oli kokkuvõttes peaaegu minuti võrra Lehtlast kiirem, ent tema probleemid ilmnesid tiirus – juba lamades jättis ta esmahooga püsti neli märki, aga pääses lõpuks ühe trahviringiga. Püstitiirus langesid neli esimest märki, aga viimase langetamiseks vajas ta nelja lasku. Samal ajal saatsid liidrid teele juba oma kolmanda vahetuse.

Õnneks tähendas meeste vahetus veidi pikemat distantsi ehk Talihärm sai oma ringi lõpuni sõita ning Roland Lessingu teele saata kaotusega 5.20,7. Lessing andis lamadestiirus kiirtuld ja pääses puhtalt. Eestlane näitas kuklasse hinganud liidrite ees ka igati viisakat suusakiirust ja teenis endale ära ka püstilaskmise, kus pidi ära kasutama ühe varupadruni, enne kui korraldajad tal kõrvale astuda palusid. Ajakaotust oli enne tiiru kogunenud 5.54,6.

Võistluse võitis Norra Itaalia ja Saksamaa ees. Lõpuspurdis jäi poodiumilt välja Slovakkia koondis. Südika esituse tegi Soome nelik, kes lõpetas pooleteiseminutilise kaotusega kaheksandana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles