Kreml võttis dopinguküsimuses ootamatult pehme seisukoha

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremli kõneisik Dmitri Peskov.
Kremli kõneisik Dmitri Peskov. Foto: Sergei Gunejev/Sputnik/Scanpix

Jätkuvate dopinguskandaalide taustal on Venemaa lubanud riigi kõige kõrgemal tasemel kasutusele võtta otsustavad meetmed, et oma sportlaste huve kaitsta, vahendab Tass Kremli kõneisiku Dmitri Peskovi sõnumit.

Venemaa võitis 2014. aasta kodustelt Sotši taliolümpiamängudelt 13 kuld-, 11 hõbe- ning 9 pronksmedalit ning paiknes sellega medalitabeli tipus. Nüüdseks on toimunud aga paremusjärjestuses räiged korrektuurid – kui ilmnes, et Venemaa sportlaste dopinguproove vahetati Sotšis julgeolekuorganite kaastööl massiliselt puhaste vastu välja, on tagantjärele saanud mitmed sportlased karistada. Nüüdseks on Venemaa langenud medalitabelis neljandaks – alles on 9 kulda, 7 hõbedat ja 8 pronksi.

«Mis puudutab otsuseid, mida praegu tehakse, siis tuleks neis olla põhjalikud ja hinnata asju rahulikult,» kommenteeris Peskov. Selgitatult: Rahvusvaheline Olümpiakomitee peab olema sajaprotsendiliselt kindel, et tegu on patuse sportlasega, enne kui temalt tohib võidetud medali ära võtta.

«Peamine on see, et tulevikus tuleb kasutusele võtta otsustavaid ja aktiivseid meetmeid kaitsmaks meie sportlaste õigustatud huvisid. Seda vastavuses seadustega ja tehes täielikku koostööd rahvusvaheliste spordiorganisatsioonidega,» sõnas Kremi esindaja.

Sõnum on ootamatult pehme, aga samas on see ka mõistetav - pooleteise nädala pärast peaks ROK otsustama, kas Venemaa sportlastel lubatakse osaleda talvistel Pyeongchangi mängudel ning nõnda tähtsa otsuse eel ei soovi venelased liiga valju kriitikaga paati kõigutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles