Kolm võtmeküsimust tänase Eesti - Suurbritannia mängu eel

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janar Talts (keskel) Eesti koondise tänahommikusel treeningul.
Janar Talts (keskel) Eesti koondise tänahommikusel treeningul. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallikoondis jätkab täna MM-valiksarja, võõrustades teise vooru kohtumises Kalevi spordihallis Suurbritanniat. Teie ees on kolm võtmeküsimust, mis kell 19.00 algava mängu saatuse Eesti osas ära otsustavad.

1. Taktika taktikaks, aga kas visked hakkavad kukkuma?

Nii Iisraeli kui Suurbritannia koondise peatreenerid on kiitnud Eestit kui väga hästi süstemaatilist korvpalli mängivat meeskonda. Tiit Sokk võibki väljaku kõrval osavad kombinatsioonid välja joonistada, aga kui mängijad vabadelt positsioonidelt viskeid ära ei pane, oleme mängust väljas. Selleks, et Suurbritanniat, kes avavoorus Kreekalele vägeva lahingu andis, võita, peab meil keskmisest parem ja vastastel keskmisest kehvem viskepäev olema.

2. Kuidas mängib Veideman?

Nagu Andres Sõber enne valikmänge tabavalt ütles, on Rain Veideman täna ainus n-ö x-faktoriga Eesti koondislane. Avamäng Iisraeli vastu tagamehel kõige paremini ei õnnestunud: läbimurded küll mõned korvid tõid, ent visked ei kukkunud mitte kuidagi. Kaugviskeid on ta kahes viimases kohtumises (Udine liigamäng ja reedene koondisemäng) tabanud 13-st 0. Kui Veidemani oma mängu ei leia, pole ka koondisel varianti mängu võita. Tagaliinis on huvitav küsimus seegi, kas koondisemängudes ei vääriks tõestamisvõimalust Rait-Riivo Laane, kes Kreeka esiliigas uut hooaega hästi alustas. Iisraeliga mängus oli ta ainus, kes väljakule ei pääsenud.

3. Kas pikad jäävad väga hätta?

Suurbritannia eesliin on Eesti omast igal juhul kõvem, ent Kristjan Kanguri ja Indrek Kajupanga vigastused tegid meie olukorra varasemast veelgi kehvemaks. Kajupank õnneks õhtul vist ikkagi mängib, Kangur jääb aga eemale. Kajupank, Kristjan Kitsing, Erik Keedus ja Kregor Hermet pole vastaste tsentrite katmiseks piisavalt suured mehed, vaevalt ka Matthias Tass suudaks endast palju kogenumaid mehi peatada. Ainus, kes Suurbritannia hiidudega võiks hakkama saama, on Janar Talts. Peame lootma, et Talts seekord kiirelt mitut viga ära ei tee. Mingi ime läbi peame me korvialuse võitluse igal juhul kontrolli alla saama, kui tahame mängu võita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles