Eesti koondislane tõusis Prantsusmaa liiga parimaks blokeerijaks

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andri Aganits (number 19)
Andri Aganits (number 19) Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eesti võrkpallikoondise temporündaja Andri Aganitsa koduklubi Montpellier alistas laupäeval Prantsusmaa meistrivõistlustel Nantes meeskonna 3:0 (25:20, 25:22, 25:19).

Kümnest tõstest üheksa realiseerinud ja kaks blokipunkti teeninud Aganits panustas Montpellier’ võitu 11 silmaga. Ühtlasi kerkis eestlane Prantsusmaa kõrgliiga parimaks blokeerijaks – blokist on Aganits noppinud 25 punkti.

Ardo Kreegi (7 punkti) tööandja Paris Volley alistas koduväljakul 3:0 Nice’i. Juhkami (6 punkti) ja Tourcoing teenisid 3:2 võidu Ajaccio vastu. Ainsa eestlasena pidi kaotusekibedust tundma Kert Toobal (2 punkti), kelle tööandja Rennes jäi 1:3 alla Chaumont’ile.

Seitsme vooru järel hoiab 15 punktiga kolmandat kohta Paris, Montpellier on 14 silmaga neljas ning 12 punkti kogunud Tourcoing kuues. Rennes on võitnud vaid ühe mängu ning paikneb 12 meeskonna konkurentsis viimasel kohal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles