Tartu korvpallimeistriks tuli neljandat aastat järjest Nordic Basket

Teet Kalmus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu meistrid 2011: esireas vasakult Rein Raam, Raido Rebane, Jano Kunts, Margo Tani, Andrus Lehismets, Joosep Kivimäe, tagareas vasakult Toomas Hainla, Teet Kalmus, Mikk Valtna, Vitali Denikin, Marek Schoppe, Tanel Pindi, Lauri Vahtramäe, Peep Orlovski ja Allar Pere.
Tartu meistrid 2011: esireas vasakult Rein Raam, Raido Rebane, Jano Kunts, Margo Tani, Andrus Lehismets, Joosep Kivimäe, tagareas vasakult Toomas Hainla, Teet Kalmus, Mikk Valtna, Vitali Denikin, Marek Schoppe, Tanel Pindi, Lauri Vahtramäe, Peep Orlovski ja Allar Pere. Foto: Vile.ee

Tartu meister korvpallis on taas SK Nordic Basket/Arilix. Tasavägises finaalkohtumises alistati Tartu Kalev/Estiko võistkond tulemusega 83:72.


Kevadpäikese ja täismaja pealtvaatajate poolt kuumaks köetud Turu 8 spordihoones peetud pühapäevane kohtumine oli igati finaalmängu vääriline. Esimesel poolajal ei suutnud kumbki võistkond saavutada suuremat edu kui viis punkti ning pärast esimest poolaega juhtis Nordic Basket minimaalse eduga 31:30.

Teist poolaega alustas paremini Kalev ning 10:3 vahespurdi järel juhtisid nad 40:34. Nordic Basket vastas omapoolse vahespurdiga 11:0 ning võistkond läks omakorda juhtima 45:40. Väikest eduseisu suudeti hoida kolmanda veerandi lõpuni, mille järel juhiti 55:52.

Viimase veerandi esimestel minutitel püsis Nordic Basketi minimaalne eduseis. Siis otsustas Kalev minna kaitses maa-alasse ja Nordic Basketi mängija Lauri Vahtramäe karistas selle kohe ära kahe tabava kolmepunktiviskega. Eduseis kasvas 65:57 peale.

Mängu lõpuminutitel pääses maksvusele Nordic Basketi pikem pink ning eduseis kasvas peamiselt Joosep Kivimäe ja Lauri Vahtramäe korvidest veelgi. Mängu lõpptulemuseks jäi 83:72.

Finaalkohtumine oli play-off`ile omaselt närviline ning kohtunike poolt suhteliselt kergelt antud vigade tõttu visati kahe võistkonna peale kokku lausa 76 vabaviset.

Võitjate resultatiivsemad mängijad olid Lauri Vahtramäe (17), Joosep Kivimäe (16) ja Rein Raam (14), Tartu Kalev/Estikole tõid enim punkte Andes Velleramm (24), Chris Moore (19) ja Paavo Binsol (15).

Pronksmedalikohtumises alistas Kambja BC Athena võistkonna tulemusega 93:69, Kambja võistkonna resultatiivsem mängija oli 23 punktiga Janar Arst.

I, II ja III liiga finaalid

Enne meistriliiga finaali selgitati paremus ka teistes liigades. I liiga finaalis läksid kokku põhiturniiri puhaste paberitega läbinud Tartu Tarbijate Kooperatiiv (TTK) ja Kuldvillak.

TTK juhtis pea terve kohtumise jooksul, kuid mängu lõpuminutitel nende eduseis kahanes pidevalt ning mäng lõppes viigiliselt. Lisaajal pääses maksvusele Kuldvillaku parem füüsiline vorm ja nad võitsid kohtumise tulemusega 51:45. Pronksmedalikohtumises alistas NIP Autoklaas 1202 tulemusega 72:42.

II liigas oli võistkondade tase väga ühtlane ja nii jõudsid finaali põhiturniiril neljanda koha saanud Karvajalad ja nendega põhiturniiril samapalju võite kogunud Rocki Noored. Väga võitluslikus finaalis olid Rocki Noored lõpus paremad ja nad võitsid kohtumise tulemusega 61:58.

Pronksmedalikohtumises alistas põhiturniiri võitja Puurmanni vald Mountain Loghome/Võnnu võistkonna tulemusega 61:56.

III liiga finaalis võitis tasavägise kohtumise Jõgeva võistkond, kes alistas Tartu Rocki Fanclub`i tulemusega 55:51. Pronksikohtumises oli KK Incognito parem Tartu Teearu Grupist tulemusega 53:40.

Lisainfot Tartu korvpalliliigade kohta saab aadressilt www.vile.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles