Laskesuusatamise MK-sarja võitja kaalub osalemist Tour de Ski’l

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu MK-sarja üldarvestuses esikoha saanud Tarjei Bø.
Tänavu MK-sarja üldarvestuses esikoha saanud Tarjei Bø. Foto: SCANPIX

Lõppenud hooajal laskesuusatamise MK-sarja ja kolm MM-kulda võitnud norralane Tarjei Bø tahab end proovile panna ka murdmaasuusatajate seas ning kaalub seetõttu osalemist Tour de Ski’l.

«Unistan maailma parimate murdmaasuusatajatega võitlemisest, seetõttu olen tõsiselt huvitatud Tour de Ski’l osalemisest,» tunnistas 22-aastane Bø Norra ajalehele Hegnar.

Kui ta otsustabki suusatuuril osaleda, peab ta ilmselt viimastest etappidest loobuma, vastasel juhul jääb ta kõrvale laskesuusatamise Oberhofi MK-etapist.

«Ega see lihtne ei ole, suusatajad jõuavad tavaliselt varem tippvormi kui meie,» arutles Bø.

Kuna murdmaasuusatajatel järgmisel aastal MMi pole, ajastavad ilmselt paljud tipud vormi just Tour de Ski ajaks, aga laskesuusatajad peavad tippvormis olema alles märtsis, kui Ruhpoldingus algab MM.

«Mõtlesin, et treenin tänavu pisut teisiti, et vorm kogu hooaja vältel tõuseks ja parimas vormis oleksin MMil,» sõnas Bø.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles