Janar Talts: MMile me veel ei sõida, aga emotsionaalselt oli see hea võit

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti korvpallikoondis avas MM-valiksarjas võiduarve, alistades publikust tulvil Kalevi spordihallis numbritega 73:70 Suurbritannia. Nii 15 punkti visanud Martin Paasoja kui 8 punkti toonud Janar Talts ütlesid mängu järel, et kodusaalis oli oluline esimene võit tabelisse kirja saada.

«Lõpp läks nii nugade peale, aga seda rohkem saime lõpuemotsiooni kätte. Tegelikult oleks võinud ka varem asja ära otsustada. Saime esimese aknaga silma pähe, see on hea,» ütles Paasoja mängu järel. Ka Taltsi oli temaga üht meelt. «Emotsionaalselt oli see hea võit. Me ei lähe küll veel MMile, aga pärast sellist sauna (mängu Iisraeliga – toim.) oli see võit hea.»

Kahte vastast – Suurbritanniat ja Iisraeli – võrreldes tõdes Talts, et kuna ühega mängiti kodus ning teisega võõrsil, polekski nende võrdlemine niivõrd asjakohane. «Erinevad võistkonnad. Mõlemad on kvaliteediga satsid, aga ühega mängisime võõrsil, teisega kodus. Mõlemad on tegelikult võidetavad vastased. Seis ole kõige hullem,» ütles Talts.

Platsi kõrvalt tundus, et brittide kaitsemäng polnud sedavõrd tugev kui Iisraeli oma. Paasoja ei tahtnud selle väitega nõustuda. «Brittide pressing viis meid natuke rivist välja. Nad küll ei surunud meid jubedalt, aga nad ei lasknud meil ka rünnata. Mõlemad meeskonnad on head,» lausus Paasoja.

Mida Eesti järgmisteks koondisemängudeks enda kohta teada sai? «Oskame võita ka ikka. Kõik võib veel hästi minna,» vastas Talts läbi huumori. Paasoja hinnangul tuleb aga videopildist enda tugevused ja nõrkused üle vaadata. «Ning siis tugevusi järgmistes mängudes rohkem kasutada ning nõrkusi maha lihvida,» ütles Paasoja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles