Video: LeBron Jamesi karjääri esimene eemaldamine

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunik Kane Fitzgerald eemaldab LeBron Jamesi.
Kohtunik Kane Fitzgerald eemaldab LeBron Jamesi. Foto: David Richard/USA Today Sports/Scanpix

Maailma ühe parima korvpalluri LeBron Jamesi NBA teenistuslehelt puudus enne teisipäeva üks statistiline näitaja - teda polnud mitte kunagi mängust eemaldatud. Kohtumises Miami Heatiga sai see «vajakajäämine» likvideeritud.

Kohtumise kolmandat veerandaega oli mängida kaks minutit ning võõrustaja Cavaliers omas Heati vastu turvalist 93:70 eduseisu, kui James möödaviske järel, kus tema meelest tulnuks fikseerida viga, kohtunike peale ägestus.

Enda väljakupoolele joostes möödus James kohtunikust Kane Fitzgeraldist, kellele Jamesi tegu või sõna üldse ei sobinud. Esmalt vilistas ta superstaarile tehnilise vea ja kohe seejärel ka diskvalifitseeriva vea.

Tegemist on Jamesi 1298-mängulise NBA-karjääri esimese eemaldamisega. Vaatamata lühendatud tööpäevale jäi Jamesi arvele 29 platsil viibitud minutiga 21 punkti, 12 lauapalli, 6 resultatiivset söötu, 5 vaheltlõiget ja 1 blokeeritud vise (lisaks 2 pallikaotust.

«Mulle tehti viga ja avaldasin oma pettumuse kohtunikule, kes saatis mu riietusruumi. Tolles konkreetses episoodis tehti mulle mitu viga. Selles oligi asi. Ütlesin, mis mul öelda oli, ja mängisin edasi, aga tema otsustas, et peaksin selle eest saama kaks tehnilist viga. Võitsime, see on kõige tähtsam,» sõnas James ise.

Cavaliersi võitu Jamesi eemaldamine ei mõjutanud. Esimese poolajaga koguti selle hooaja parimat skoori tähistanud 75 punkti - Kevin Love viskas oma 38-st punktist 32 enne pikka vaheaega - ning teisel poolajal kruiisiti draamavaba 108:97 võiduni.

NBA teisipäevased tulemused: Cleveland Cavaliers - Miami Heat 108:97, Chicago Bulls - Phoenix Sunds 99:104, Minnesote Timberwlves - Washington Wizards 89:92, Utah Jazz - Denver Nuggets 106:77, Sacramento Kings - Milwaukee Bucks 87:112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles