Räikkönen Kubica naasmisest: miks ma peaksin muret tundma?

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kubica ees ja Kimi Räikkönen järel: nii kihutati vormel 1 sarjas juba kümmekond aastat tagasi. Kas uuel hooajal näeb samasugust pilti?
Robert Kubica ees ja Kimi Räikkönen järel: nii kihutati vormel 1 sarjas juba kümmekond aastat tagasi. Kas uuel hooajal näeb samasugust pilti? Foto: Photo4/lapresse/Scanpix

Vormel 1 sarja naasmisele lähedal olev Robert Kubica on tekitanud skeptikutes küsimusi: kas 2011. aastal ralliavariis kätt vigastanud poolakas saab ikka võimsa vormel 1 auto taltsutamisega hakkama? Ja kas ta pole kaasvõistlejatele ohtlik, kui arvestada, et tema parem käsi ei liigu enam sama hästi kui tervel inimesel?

Kimi Räikkönen vastas sellesisulisele arupärimisele endale omase otsekohesusega. «Miks ma peaksin selle pärast muretsema? Robert ei naaseks, kui ta hakkama ei saaks. Mul on tema pärast hea meel ja kui ta uueks hooajaks endale sõitjakoha kindlustab, on see suurepärane,» vahendab Iltalehti soomlase sõnu portaalile F1 Today.

Ehkki poolakas jäi Abu Dhabi testiga rahule, ei rutanud ta sündmustest ette. «Tean, et paljud soovivad mind Austraalias hooaja avaetapil stardis näha, sest see oleks suursündmus. Aga pean olema täiesti kindel, et suudan vormeliroolis endast parima anda. Kui mulle siis võimalus avaneb, tahan selle ära kasutada,» sõnas Kubica.

Poolakat on paljud asjatundjad nimetanud oma põlvkonna üheks säravamaks sõitjaks, kes ei jää millegi poolest alla Sebastian Vettelile ja Fernando Alonsole. Williamsil pole tema palkamise üle aega kaua mõelda, sest uus hooaeg algab Austraalias juba 25. märtsil. Esimeste hooajaeelsete testisõitudega tehakse aga Barcelonas algust veebruari viimastel päevadel. Tänaseks on sarjas veel vaid kolm ametlikult täitmata sõitjakohta – üks Williamsis ning kaks Sauberis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles