Venelannade diskvalifitseerimise järel medalile kerkinud tšehhe sõimati natsideks (2)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gabriela Koukalova
Gabriela Koukalova Foto: Alexey Filippov/Sputnik

Esmaspäeval teatas Rahvusvaheline Olümpiakomitee, et tühistas Venemaa laskesuusatajate Olga Viluhhina ja Jana Romanona tulemused Sotši olümpiamängudelt, mis tähendas, et ilma jäädi kahest medalist –  Viluhhina sprindi ning naiskonna teatesõidu hõbemedalitest. 

Kui sprindis tõusis nüüd hõbedale ukrainlanna Vita Semerenko ning pronksile itaallanna Karin Oberhofer, siis teatesõidus läks hõbe Norrale ning uueks medaliomanikuks tõusis Tšehhi.

Pärast uudise avalikuks tulekut otsustas Tšehhi naiskonna liige Gabriela Koukalová Facebookis Venemaa dopinguskandaalis suhtes sõna võtta. «Ühest küljest seati õiglus jalule, teisalt on mul väga kahju naiskonnakaaslaste ees. Jitka Landová pidi karjääri meditsiinilistel põhjustel lõpetama, ilma, et oleks kunagi midagi võitnud,» kirjutas Koukalová.

«Ma ei tea, kuidas teie tunnete, aga mina tahan, et dopingu kasutamine oleks kuritegu. Ma ei lubaks venelasi taliolümpiale,» jätkas Koukalová, kes teenis Tšehhi naiskonnaga hõbedale tõustes pea neli aastat hiljem oma kolmanda olümpiahõbeda. Sotšis võitis ta hõbeda veel ühisstardiga sõidus ja segateates.

Koukalová Facebooki postitus on kogunud rohkel kommentaare ning paraku ka mitmeid halvustavaid. Kui mõnes kommentaaris palutakse laskesuusatajal Facebooki postitamise asemel trenni teha, siis teistes kutsutakse 28-aastast tšehhitari natsiks ning mõrraks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles