Järelvaadatav: Serviti pikendas Kehra arvel võiduseeriat

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti käsipallimeistrivõistlustel kohtusid 9. voorus meistriliiga kaks esimest ja viimaste aastate kohalikud valitsejad Põlva Serviti ja HC Kehra/Horizon Pulp&Paper. Tulemusega 34:25 (17:13) said kodusaalis kindla võidu põlvalased. 

Koduste meistri- ja karikasarjade peale juba 15. järjestikuse võidu võtnud Serviti alustas kiirete rünnakulahendustega ning kümnendaks minutiks oldi ees 9:4. Õigeaegne minutiline mõttepaus, mitu head tõrjet Mikola Naumilt ja viis minutit hiljem oli seis 9:8. Kodumeeskond vastas samaga – time-out ja viis vastuseta väravat!

Juba 22. minutil langes kehralastel rivist valgevenelasest joonemängija Anton Borovski, kes kolmanda kaheminutilise karistuse järel platsilt eemaldati. Et külalistel puudusid niigi Antti Rogenbaum, Uku-Tanel Laast ja Martin Nerut, siis jäi valikuvõimalusi vähemaks. Poolaja võitis Serviti 17:13, ehkki korraks oldi ka kuuega peal.

Võõrustajad kasvatasid teise poolaja algul eduseisu juba kaheksaväravaliseks. Kehrat üritas mängus hoida alžeerlane Abdel Djalil Machou, aga edukalt lülitusid ka noored pallurid. Nii viskas vaid 15aastane Sigmar Seermann kaks väravat järjest, tehes seisuks 22:17. Ent lähemale kui viis väravat kehralased ei jõudnud.

Nagu septembrikuiseski kohtumises, sai Serviti üheksaväravalise võidu – 34:25. Hendrik Varul, Roman Aizatullov ja Henri Sillaste viskasid võitjatele viis väravat, kaotajate ridades olid täpsemad Machou seitsme, Indrek Normak kuue ja Dmõtro Jankovski nelja tabamusega. Laupäeval kohtuvad samad meeskonnad karikavõistluste poolfinaalis juba Kehras.

ENNE MÄNGU

Kohalik Serviti ja HC Kehra on kahe peale ära jaganud 12 viimast meistritiitlit. Septembrikuises mängus olid 35:26 paremad põlvalased, kes võitnud kodustes sarjades juba 14 kohtumist järjest.

«Kindlasti saab meil vastas olema hoopis teistsugune Kehra kui kaks kuud tagasi,» hindas Musting Serviti peatreenerina. «Me pole nende uut alžeerlast veel näinud ning ka Uku-Tanel Laast on tagasi. Aga meilgi on kõik mehed rivis ja koduväljakueelis, nii et sooviks võitudeseeriat jätkata.»

Mõlema tippklubi juhendajad ei teinud suurt numbrit tõsiasjast, et kaks päeva hiljem tuleb uuesti karikavõistluste poolfinaalis kokku minna. «Ma ei usu, et keegi liigselt kavaldama hakkab. Halba see meile ei tee, et saame kõva mängu, sest liigas olid meil kolm vooru järjest vägagi ühepoolsed kohtumised,» sõnas Musting.

«Meie jaoks on mõlemad väga olulised mängud – tahaks ikka Servitit meistriliiga põhiturniiril ka võita,» tunnistas kehralaste peatreener Kaupo Liiva. «Laupäeval võib ju olla teist masti mäng kui neljapäeval, aga meie läheme täiega peale – kõik mehed on terved ja valmis.»

Liivagi mainis tõsiasja, et võrreldes septembrikuise vastasseisuga on Kehral juures Laast ja viimase kahe liigamänguga 18 väravat visanud Abdel Djalil Machou. «Uku sai just toona Serviti vastu viga ja meie mäng lagunes ning Machou on hästi sulandunud ja annab kindlasti palju juurde,» lausus Liiva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles