Suure mängu ootuses: igipõlised rivaalid teavad, millega vastasele peavalu valmistada

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes murrab end finaali? Kehra või Põlva?
Kes murrab end finaali? Kehra või Põlva? Foto: Tairo Lutter / Postimees

Homme lähevad Kehras käsipall Eesti karikasarja poolfinaalmängus vastamisi igipõlised rivaalid Põlva Serviti ja HC Kehra.

Meeskonnad on vastasega tänavusest hooajast juba üpriski tuttavad. Koduses meistriliigas on kaalukauss langenud selgelt Põlva kasuks. Septembris alistati kehralased 35:26 ja neljapäevases kohtumises 34:25. Kuid homseks on eelmised matšid unustatud ja mõlema meeskonna mõtetes mõlgub vaid finaal ja ihaldatud karikas.

Kehra peatreeneri Kaupo Liiva sõnul pole nad stabiilsust leidnud. «Esimeses omavahelises mängus (koduväljakul) lagunesime teise poolaja keskpaigas, aga võõrsil, tõesti on väga raske. Peame leidma stabiilsuse,» rääkis Liiva.

Kahe meeskonna märkimisväärseks erinevuseks on komplekteeritus. «Nemad on mitu aastat kokku mänginud ja kogemustega. Meil on paljud mängijad uued, oma kasvandikud, aga see panebki rohkema pingutama,» sõnas Liiva.

Mängudegraafik on olnud tihe ja mitte kõige kergemate killast. Vahepeal on tulnud sisse ka lihtsamaid mänge, kuid need on uinutavad. «Tugevad mängud on jamad, kui oled uinutamisega harjunud, siis on keeruline tugevaid mänge mängida,» kommenteeris Liiva.

Sellegipoolest on eesmärk jõuda finaali. «Ega me ei lähe kaotama, tahame ikka võita. Meil on mõned asjad varuks. Eelmine mäng puudusid kolm mängijat, tegelikult pole kordagi täiskoosseisuga mänginud,» lisas Liiva, kuid salaplaani ei avalikustanud.

Põlva peatreener Kalmer Musting ei tahtnud varasemaid matše ületähtsustada. «Eks nad midagi võib-olla näitavad, aga neil polnud mõningaid põhimängijaid. Kui mängiksime seeriat, oleksid meie võimalused päris suured, aga üks konkreetne mäng, kõike võib juhtuda,» rääkis Musting.

Põlva tugevused on treeneri sõnul eelkõige tegutsemine kaitses ja kontrarünnakud. «Aktiivne ja tugev kaitse ning selle pealt ka kontrarünnakud – need on meie trumbid.»

Viimases omavahelises kohtumises usaldas Musting väljakule 16 mängijat. Praeguses seisus on oluline meestele jagada võimalikult palju mänguaega. «Meil on ühtlane koosseis ja sellest lähtudes jaotab ka mängukoormust. Kõik on saanud palju mängida ja puhata. Mängijatega on erinevaid hädasid olnud, aga puhkepäevadega ja laia koosseisuga oleme suutnud tõsisemaid asju vältida.»

Kohtumine leiab aset laupäeval kell 16.30 Kehras. Teises poolfinaalpaaris ristavad mõõgad HC Viimsi ja Viljandi HC. Finaal mängitakse pühapäeval kell 14.00.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles