Latvala ei kavatse Tänakule Toyota esisõitja kohta loovutada (7)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Neis /Eibner-Pressefoto/imago/Eibner/Scanpix

Teist hooaega Toyotas alustav soomlane Jari-Matti Latvala ei kavatse võistkonna esisõitja positsioonilt taanduda.

Latvala, kes liitus Toyotaga pärast Volkswageni MM-sarjast taandumist, oli tänavu meeskonna selge esinumber. Uuest hooajast hakkab Toyotas sõitma aga eestlane Ott Tänak, kellel selja taga karjääri parim hooaeg.

Latvala teab, et Tänak kujutab tema esisõitjapositsioonile ohtu, kuid on samal ajal veendunud, et eestlasel läheb üksjagu aega, et ta tiimi üldse sisse elaks. «Olen näinud vaeva, et Yaris oleks minu auto. Nüüd tuleb Tänakul uue autoga kohaneda,» ütles Latvala.

«Usun, et meil tuleb meeskonna sees päris hea võitlus. Tean, et tahan järgmisel aastal olla maailmameister. Selleks, et MM-tiitel võita, tuleb kõikidest kiirem olla. Ka temast,» jätkas Latvala.

Samuti rääkis Latvala Autospordile juttu, mida ta varasemalt juba korduvalt rääkinud on – Tänak vajab kohanemiseks aega. «Mäletan, et M-Spordist ja Fordist Volkswagenisse tulla oli raske. Volkswagenist Toyotasse tulla nii raske polnud, sest mul oli kogemus all. Tänakul seda pole,» ütles Latvala.

«Kui Volkswageniga liitusin, siis tundsin, et see on Sebastien Ogier’ tiim. Tema oli nendega olnud algusest peale. Kui oled tiimikaaslasest kiirem, siis on kõik korras, aga kui mitte, võid jääda tema varju,» meenutas Latvala oma aega Volkswagenis.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles