Mattias Käit: loodan, et Saksamaa ja Brasiilia kohe vastamisi ei lähe

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mattias Käit murdis end äsjases MM-tsüklis Eesti koondise põhitegijate sekka.
Mattias Käit murdis end äsjases MM-tsüklis Eesti koondise põhitegijate sekka. Foto: Tairo Lutter

Suvise finaalturniiriga päädivas MM-valiktsüklis nelja väravaga Eesti jalgpallikoondise suurimaks täpsuskütiks tõusnud Mattias Käit omistas pärast loosimist surmagrupi nimetuse kvartetile, kus koos Argentiina, Island, Horvaatia ja Nigeeria.

Suvise finaalturniiriga päädivas MM-valiktsüklis nelja väravaga Eesti jalgpallikoondise suurimaks täpsuskütiks tõusnud Mattias Käit omistas pärast loosimist surmagrupi nimetuse kvartetile, kus koos Argentiina, Island, Horvaatia ja Nigeeria.

«Argentiina on muidugi Argentiina, alati soosik. Aga selles seltskonnas on kõik meeskonnad tugevad ja ennustada, kes teisena edasi läheb, on küll äärmiselt keeruline,» sõnas Käit. «Mõni küllap arvab taas, et väike Island ei suuda oma imesid enam korrata, aga nad on end viimasel ajal just stabiilselt ohtlikuna näidanud. Kuigi jah, sellises grupis saab neil keeruline olema.»

19-aastase lemmikkoondis on tiitlikaitsja Saksamaa. «Saksamaa fännina võib loosiga enam-vähem rahul olla. Kõige kergem grupp just ei tulnud, aga peaks hakkama saama,» tõdes Käit. «Mehhiko on raske vastane, Rootsi lõi auto Itaalia ja on ohtlik, Lõuna-Koread pean neist nõrgemaks.»

Kui juhtida aga Käidi tähelepanu tõsiasjale, et juhuste kokkulangemisel võib Saksamaa minna juba 1/8-finaalis vastamisi Brasiiliaga (seda juhul, kui üks alagrupi võidab ja teine jääb teiseks), sõnas poolkaitsja: «Loodan, et seda ei juhtu. Ma ei usu, et ka erapooletud jalgpallihuvilised sooviks nii varajases staadiumis ühe suursoosiku väljakukkumist  Brasiilia ei jää ilmselt kuidagi teiseks (mängib Šveitsi, Costa Rica ja Serbiaga – toim), loodetavasti ei jää siis ka Saksamaa.»

Inglismaal Fulhamis igapäevast elatist teeniva Käidi hinnangul võib jalgpalli sünnimaa loositulemuse plusspoolele liigitada. «Nad lootsid saada Panama. Saidki. Aga nad ei tahtnud saada Belgiat. Aga said. Tuneesia kohta ei oska midagi arvata. Muidugi peaks Inglismaa siit edasi minema, aga teades, kuidas on viimastel suurturniiridel esinetud, siis kindel selles küll olla ei saa.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles