Kas eelistad jaanituld või vaatad telerist jalgpalli? (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes valib tuleval suvel jaanipeo, kes jalgpalli vaatamise?
Kes valib tuleval suvel jaanipeo, kes jalgpalli vaatamise? Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Järgmisel suvel ootab spordisõbrast eestimaalasi ees üle aasta külas käiv dilemma – jalgpalli suurturniir langeb kokku jaanipäevaga. Heidame pilgu, millised MM-matšid pühadega kattuvad.

Tänavu langevad 23-24 juuni õnnetult nädalavahetusele. Seepärast lisame mängude nimekirja ka reedese päeva, et näha suvilasse sõitva jalgpallihuvilise rasket valikut.

22. juuni

14.00 Brasiilia – Kostariika

Kui kell tundub neetult aeglaselt viie poole venivat, siis saab viimased töötunnid lulli lasta Brasiilia ja Kostariika lahingut jälgides. Meeskonnad kohtusid MMil viimati 2002. aastal ja siis võitsid brasiillased 5:2. Järgnenud kaks maavõistlust on möödunud väravavaesemalt – mõlemad 1:0 võidud viiekordsetele maailmameistritele.

Muide, mäng toimub Peterburis, nii et kindlasti on nii mõnigi Eesti jalgpallisõber sinna minemas.

17.00 Nigeeria – Island

D-alagrupi esimeses matšis kohtub MM-debüüdi tegev Island vutihiid Argentiinaga. Volgogradis toimuv teine mäng Nigeeriaga on palju tõenäolisem võimalus mullusel EMil inimeste südamed võitnud pisiriigil silm pähe saada.

20.00 Serbia – Šveits

Jalgpalligurmaanile kahtlemata põnev vastasseis. Tegelikult võiks öelda isegi, et derbimatš, sest paljud Šveitsi koondislased on Balkani juurtega. Ainult säravate nimede pärast jalgpalli jälgija jätab kohtumine aga külmaks.

MMil on meeskonnad kohtunud varem korra – 1950. aastal alistas Jugoslaavia šveitslased 3:0. Teine potentsiaalne Eesti fännide sihtkoht, sest madistatakse Kaliningradis.

23. juuni

14.00 Belgia – Tuneesia

Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, võtab Belgia siit mängust kindla teise võidu (avakohtumine Panamaga) ja kindlustab alagrupist edasipääsu juba enne viimast matši Inglismaaga. Paras mäng, et teleka ette lõikelaud tuua ja õhtuseks grillpeoks salatit valmistada.

17.00 Saksamaa – Rootsi

Päeva maiuspala toimub õnneks üpris varakult ja selleks vaibuvad ilmselt kõik kodused ettevalmistustööd. Saksamaa on selge favoriit, aga Rootsi tõestas play-offis Itaalia alistamisega, et nemad niisama alla ei anna. Lisaks kohtuvad Sakslased avamatšis alati terava Mehhikoga – kui seal midagi untsu peaks minema, võib neil siin olla Rootsi vastu selg vastu seina.

20.00 Lõuna-Korea – Mehhiko

Siin eralduvad terad sõkaldest. Tavalisele tugitoolisportlasele see mäng suurt pinget ei paku ja nad lahkuvad jaanituld süütama. Telerite ette jäävad vaid pühendunumad jalgpallifännid või nemadki piiluvad mängu pigem õues nutiseadmest.

24. juuni

14.00 Inglismaa – Panama

Inglismaa jalgpallikoondisel on Eestis alati olnud palju poolehoidjaid ja õnneks on nende mäng pühapäeval esimene – saab selle vaadatud ja võib suvilas hakata asju pakkima ning töönädalaks valmistuma.

17.00 Jaapan – Senegal

21.00 Poola – Kolumbia

H-alagrupp on ainus sel MMil, kuhu ei sattunud ühtegi tõeliselt säravat meeskonda, aga see tähendab samas, et lahingud peaksid tulema tasavägised ja kompromissitud. Kui põnevad just need matšid olema saavad, võib öelda aga alles pärast avaringi, kui on selgem, mida täpselt on meeskondadel kaotada.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles