Venemaa karikavõitja tehakse Cretu meeskonna osavõtul kindlaks Kosmoses

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhimõttekindla Gheorghe Cretu töö Belgorodis piirdus vähem kui kolme kuuga.
Põhimõttekindla Gheorghe Cretu töö Belgorodis piirdus vähem kui kolme kuuga. Foto: belgorievolley.ru

Venemaa karikavõitja selgub pühapäeval Belgorodi suurimas, kuus tuhat pealtvaatajat mahutavas spordihallis Kosmos. Poolfinaalides on vastamisi Belgorodi Belogorje – Kemerovo Kuzbass ja Kaasani Zenit – Novosibirski Lokomotiv, vahendab volley.ee.

Kõik poolfinaali pääsenud meeskonnad valmistusid hooaja esimeseks tõsisemaks jõuprooviks välistreenerite juhtimisel. Vladimir Alekno (Kaasan) on pärit Valgevenest, Plamen Konstantinov (Novosibirsk) Bulgaariast, Tuomas Sammelvuo (Kemerovo) Soomest ja Gheorghe Cretu (Belgorod) Rumeeniast. Cretu sillutas omale teed kõrgseltskonda Eesti koondist juhendades.

Laupäevases esimeses poolfinaalis, mis algab Eesti aja järgi kell 15, läheb Belogorje vastamisi Soome koondise lootsi Tuomas Sammelvuo juhendatava Kemerovo Kuzbassiga. Korra on samad meeskonnad tänavu omavahel juba kohtunud, Venemaa meistrivõistluste 10. ringi mängus võttis 3:0 võidu kodus mänginud Belogorje.

Teises poolfinaalis on algusega kell 18 vastamisi viimasel kolmel aastal karika võitnud Kaasani Zenit ja Novosibirski Lokomotiiv. Pühapäeval mängitakse finaal, kohtumine algab kell 16.

Belgorodi meeskond oli karikavõistlustel viimati võidukas kaks korda järjest 2012. ja 2013. aastal, pärast seda on kolmel järjestikusel korral võidukarika pea kohale tõstnud Kaasani Zenit. Läbi ajaloo on karikavõistluste edukaim klubi just Belogorie kaheksa karikaga, Zenitil on esikoht õnnestunud võtta kuuel korral.

Superliigas asetsevad Zenit ja Belogorje kindlalt esimesel real, Zenitil on vaid pisut parem geimide suhe. Ka karikavõite on nad jaganud põhiliselt omavahel, teistest ülekaalukalt rohkem. Lokomotiiv on viies, Kuzbass seitsmes. Sammelvuo hoolealused alustasid hooaega hästi, olles kolme hulgas, nüüd aga on vigastused oma töö teinud ja Kuzbass hetkel allakäiguteel. 26-st voorust on selja taga täpselt pooled.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles