Eesti jooksja ületas ligi 30 aastat püsinud rekordi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristian Otlot.
Kristian Otlot. Foto: Marko Mumm / Eesti Kergejõustikuliit

Vanameister Urmas Põldre juhendamisel harjutav Kristian Otlot jooksis täna Tartu ülikooli spordihoones 800 m distantsil Eesti B-klassi uue tipptulemuse 2.02,80, ületades sellega 29 aastat püsinud eelmise rekordi, vahendab jooksja.ee.

Eelmine selle vanuseklassi tippmark 2.04,1 kuulus aastast 1988 Vadim Ogneštšikovile. Väljaspool arvestust kergejõustikuveteranide lahtistel sisemeistrivõistlustel osalenud Otlot alustas kiirelt, läbides esimese 200 m pikkuse ringi 28 sekundiga, teise 30 sekundiga, kolmanda 32 sekundiga ja viimase 31 sekundiga. Jooksu võitis samuti väljaspool arvestust kaasa teinud lätlane Janis Razgalis tulemusega 1.55,16. Otlot lõpetas tema järel teisena.

«Esimese ringi tahtsin võtta stardikiirendusega ja viimase ringi nii kõvasti kui jaksan. Sain mõned päevad tagasi nohu ja köha. Veel eilegi tundsin ennast kehvasti, kuid täna oli juba parem. Soojenduse ajal pidin pidevalt nina nuuskama. Võtsin täna eesmärgi rekord ära joosta,» ütles Otlot ajakirja Jooksja Jooksuportaalile.

Kristiani isa Omar Otlot tegeles ka noorena jooksmisega. «Onu pani mind küla vahel jooksma. 1987. aastal läksin Endel Susi juurde trenni, aasta hiljem toonasesse Tallinnas spordiinternaatkooli,» meenutas Omar Otlot. Tema enda 800 m parim tulemus on 2.04, mille jooksis 17-aastaselt. Poja Kristiani vanuselt ta veel nii kiire polnud, kui Kristian praegu. Omar Otlot kiitis ka poja Kristiani treenerit Urmas Põldret. «Tegemist on väga hea tandemiga nagu omal ajal Urmet Uusorg ja Peeter Kallas,» võrdles Omar Otlot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles