Liverpool küttis uustulnukale sauna, Klavan vaatas mängu pingilt

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liverpool lõi Brightonile viis väravat.
Liverpool lõi Brightonile viis väravat. Foto: Dylan Martinez/Reuters/Scanpix

Liverpooli jalgpalliklubi alistas Inglismaa kõrgliigas võõrsil suurelt 5:1 Brighton & Hove Albioni, äsja külmetushaigusest paranenud Eesti koondise kapten Ragnar Klavan jälgis kohtumist varumeeste pingilt. Emre Can ja Roberto Firmino viisid Liverpooli pooltunni möödudes 79 sekundi sees löödud väravatega 2:0 juhtima, teise poolaja alguses lisas Firmino veel ühe tabamuse. Glenn Murray realiseeris küll võõrustajate kasuks penalti, ent kohtumisele panid punkti Philippe Coutinho kaval karistuslöök ja Brightoni keskkaitsja Lewis Dunki omavärav.

Liigatabelis on Liverpool neljandal kohal, olles kogunud 29 punkti. Järgmises voorus võõrustatakse nädala pärast linnarivaali Evertoni ning kuna Joel Matip on vigastatud, paistavad Klavani võimalused algkoosseisu naasmiseks head.

Teistes kohtumistes tegi Tottenham võõrsil 1:1 viigi Watfordiga, 52. minutil sai punase kaardi Spursi kaitsja Davinson Sanchez. Everton oli 2:0 parem Huddersfieldist, Leicester 1:0 Burnleyst ja Stoke 2:1 Swanseast, West Brom ja Crystal Palace tegid väravateta viigi.

Davinson Sanchezi punane kaart:

Enne mängu: 

Liverpooli kaitseliin näeb täna välja erakordselt omapärane, sest vasakkaitses saab mänguvõimaluse šotlane Andrew Robertson ning keskkaitses alustab Dejan Lovreni kõrval hoopis keskväljamees Emre Can. Klubis on tõeline keskkaitsjate kriis, sest Joel Matipil diagnoositi äsja vigastus, mis jätab ta vähemalt aastavahetuseni arstide hoole alla, koosseisu ei kuulu täna ka võimalik asendaja Joe Gomez. Et Jürgen Klopp asetas sellises olukorras keskkaitsesse Cani ja jättis Klavani pingile, viitab ennekõike sellele, et eestlane ei ole lihtsalt äsjasest külmetushaigusest veel täielikult tervenenud.

Sama kinnitas Klopp enne mängu. «Joel Matip on vigastatud, Joe Gomez on haige ja Ragnar Klavan oli veel eile haige – ta ei teinud eile isegi meeskonnaga treeningut kaasa, seega võtsime ta alles täna meeskonda, et näha, mis seisus ta üldse on,» kirjeldas sakslane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles