Häkkinen: kui Schumacheri poeg tuleb nõu küsima, aitan alati

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mika Häkkinen (vasakul) koos Michael Schumacheriga sakslase vormelikarjääri viimasel osavõistlusel Brasiilias.
Mika Häkkinen (vasakul) koos Michael Schumacheriga sakslase vormelikarjääri viimasel osavõistlusel Brasiilias. Foto: AFP / Scanpix

Kahekordne vormel 1 maailmameister Mika Häkkinen sõnas, et aitab hea meelega kunagise tulise konkurendi Michael Schumacheri poega Micki. Häkkinen aitab praegu toetada Schumacheri perekonna asutatud liikumist «Keep Fighting», mis tegeleb heategevusega.

Nii on soomlane aidanud korraldada ja osalenud ka ise mitmes heategevuslikus jalgpallikohtumises. «Tore, et saan midagi ära teha,» lausus Häkkinen väljaandele Ilta-Sanomat. «Aga iga kord, kui nendele üritustele ilmun, vaatab mõni, et oot-oot, mis nüüd toimub?» naeris ta, viidates sellele, et rajal oldi omal ajal Schumacheriga vihased vaenlased.

Samas pidasid mõlemad mehed tõsistest duellidest hoolimata juba sõitjakarjääri ajal teineteisest vägagi lugu. Tutvuti juba teismelistena karti sõites, esimene suurem duell toimus aga 1990. aastal legendaarsel Macau võidusõidul. Schumacher võitis, sest möödasõitu üritanud Häkkinen põrutas vastu seina.

1998. aastaks olid mõlemad vormel 1 sarjas ja said lõpuks istumise alla suurepärase auto. 1998. ja 1999. aastal tuli haaravas heitluses maailmameistriks Häkkine, 2000. ja 2001. aastal Schumacher. Sakslane jätkas tiitlite kogumist, ent soomlane otsustas tippkarjäärile joone alla tõmmata.

Heategevusürituste käigus on Häkkinen saanud tuttavaks ka 18-aastase Mick Schumacheriga. «Olen temaga palju juttu ajanud. Tegemist on väga sümpaatse ja tubli noormehega,» kiitis Häkkinen nooremat Schumacheri, kes sai eelmisel aastal nii Saksa kui ka Itaalia vormel 4 sarjas teise koha. Tänavu võistles ta vormel 3 eurosarjas ja lõpetas hooaja 12. kohaga, kerkides Monzas korra ka poodiumile.

Häkkinen ei tahtnud aga pakkuma hakata, kui kõva sõitja noormehest võiks tulla. «Vara öelda, ehkki selge on see, et tal on palju häid nõuandjaid. Ja kui ta tuleb ühel päeval minult nõu küsima, jagan seda hea meelega,» lausus Häkkinen, kes on muuhulgas varem abistanud näiteks tänavuse vormel 1 hooaja kolmandat meest Valtteri Bottast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles