Viiest viis: Klæbo püsib löömatuna, eestlased jäid punktikohast väga kaugele

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kas siin mõni konkurent ka on?» võiks Johannes Høsflot Klæbo soovi korral pärast viite etappi küsida.
«Kas siin mõni konkurent ka on?» võiks Johannes Høsflot Klæbo soovi korral pärast viite etappi küsida. Foto: Geir Olsen/AFP/Scanpix

Lillehammeris toimuval murdmaasuusatamise MK-etapil peetud meeste 15+15 km suusavahetusega sõidu võitis taas tänavuse hooaja valitseja Johannes Høsflot Klæbo. Norralane on nüüd võitnud kõik viis kavas olnud MK-etappi, olgu siis tegu sprindi või pika distantsiga.

Lõpuheitluses edestas Klæbo kaasmaalast Martin Johnsrud Sundbyt 1,3 ja Hans Christer Holundi 6,8 sekundiga. Norralastele kindlustas nelikvõidu Simen Hegstad Krüger, kes kaotas Klæbole 10,9 sekundiga. «Lihtsurelikest» oli parim viienda koha saanud Maurice Manificat (+11,3), kuuendana ületas lõpujoone kanadalane Alex Harvey (+13,1). Klassikapoole järel juhtinud soomlane Iivo Niskanen sai seitsmenda koha (+16,2).

Kaks osalenud eestlast jäid parematest kaugele. Karel Tammjärv kaotas klassikadistantsi järel liidrikohta hoidnud Niskanenile 2.14,6 ja Raido Ränkel 2.17,3, suuski vahetati vastavalt 43. ja 46. kohal. Finišis oli Tammjärv 48. ja Ränkel 51. kohal, kaotust Klæbole kogunes esimesel 6.39,2 ja teisel 6.41,9. Punktikohast jäi Tammjärv kahe ja poole minuti kaugusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles