Harri Kullas sai esimese eestlasena hakkama ajaloolise saavutusega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Kullas.
Harri Kullas. Foto: Rauno Kais

Chemnitzis sõideti reedel ja laupäeval maineka ADAC superkrossi sarja teine osavõistlus, kus kuninglikus SX1 klassis oli stardis ka Harri Kullas, kes avaetapil ei osalenud, kuna võistles samal ajal Soomes peetud sisekrossil. Teisel etapil jõudis eestlane aga poodiumile.

Reedel sai esmakordselt Kosaki meeskonna ridades võistelnud Kullas (Husqvarna) Chemnitzis enda grupi poolfinaalis sakslase Dominique Thury (Husqvarna) ja ameeriklase Matthew Baylissi (Honda) järel kolmanda koha ning kindlustas sellega endale koha õhtusesse finaali. Antud sõidu võitis kindlalt kiire ameeriklane Tyler Bowers (Kawasaki), kellele järgnesid prantslased Charles Lefrancois (Suzuki) ja Sullivan Jaulin (KTM), Kullas tegi tugeva sõidu ja oli kuues.

Eile peetud poolfinaalis näitas Kullas samuti head minekut ja sai enda grupis prantslase Borris Maillard (Suzuki) järel teise koha. Kullase hea hoog jätkus ka finaalis, kui esimesena lõpetanud Bowersile järgnesid Kullas ja Maillard.

«Chemnitzi rada oli reedel mõnes kohas veidi ohtlik, kus paljud sõitjad kukkusid, kuid laupäevaks tehti need osad leebemaks ja kõik läks hästi. Rajal olid suured hüpped ja ka üks liivalõik, kus ma tundsin end väga hästi. Rahvast oli ka Saksamaale omaselt palju ning väga mõnus võistlus oli. Mulle isiklikult algas nädalavahetus aga raskelt, kuna tegemist oli uue meeskonna ja tsikliga, mistõttu algus oli veidi jäik ja reedel pidin läbi lohutussõidu õhtusesse põhivõistlusesse sõitma, mis aga õnnestus hästi.

Poolfinaalis sain küll kehva stardi ja olin viimaste seas, kuid suutsin end ikkagi kolmandaks sõita. Finaalis oli algus samalaadne ja enamus sõidust võitlesin keskmises pundis, kus ise sõitsin mööda ja ka minust mööduti ning lõpus olin kuues. Tulemusega jäin rahule, arvestades hommikust minekut ja teadsin, et laupäeval tuleb parem sõit ning mis peab tegema, et siis kiirem olla,» rääkis Kullas.

«Laupäeva hommik algaski hästi ning sain ajasõidus kolmanda tulemuse ja kohe otse õhtusele võistlusele, kus poolfinaalis olin seekord teine. Finaalis sain hea lähte ning tulin avaringilt neljandana ja siis mõni ring hiljem tõusin kolmandaks ning seejärel veidi hiljem juba teiseks ja hoidsin seda kohta lõpuni. Kahe päeva tulemusena olin kolmas, seega jäin oma tulemusega väga rahule ning meeskond oli samuti õnnelik, kuna lisaks minule tõid tiimi teised sõitjad veel ära mõne poodiumikoha,» jätkas ta.

Peale kahte etappi on kindel liider Bowers (86 punkti), kellele järgnevad Thury 59 ja avaetapil mõlemad sõidud võitnud prantslane, kuid Chemnitzist puudunud Cedric Soubeyras (Suzuki) 54 punktiga. Ainult ühel etapil osalenud Kullas platseerub 39 punktiga 12ndal kohal.

ADAC SX Cup sarja viimane osavõistlus sõidetakse 12.-14. jaanuaril Dortmundis ja Kullas on ka seal Kosaki ridades stardis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles