Oliver Orav: südametunnistus ei lubanud võõrsile minna

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Orav tõi eilses liidrite lahingus Selverile 22 punkti.
Oliver Orav tõi eilses liidrite lahingus Selverile 22 punkti. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Võrkpalli Balti liiga resultatiivsus- ja efektiivsusedetabelis paikneb kindlalt liidripositsioonil Oliver Orav, kes jagab mänguaega töö ja ülikooliga.

«Ka koondise peatreener Gheorghe Cretu ei saa mitte kuidagi aru, miks ma tööl käin. Ta ütleb, et ma võiksin ka võrkpallurina rikkaks saada,» muheles Tallinna Selveri nurgaründaja pärast eilset 3:2 võitu Credit24 Balti liiga liidri Pärnu üle. 22-aastane Orav on kohalikul võrkpallimaastikul omalaadne nähtus, sest samal ajal pallimänguga omandab ta TTÜ magistriõppes teadmisi küberkaitse erialal ja töötab kolmveerand kohaga Swedbanki IT-osakonnas. Just töö pärast otsustas ta suvel kõigile välisklubidest tulnud pakkumistele ära öelda.

«Südametunnistus ei lubanud,» selgitab peale taiplikkuse ka oma otsekohesuse poolest tuntud mängumees. «Mul on üks projekt Swedbankis pooleli. Töötan välja platvormi, kus kõik rakendused pannakse virtuaalsetesse konteineritesse. See on IT-maailmas uus trend ja tööandja ootab, et mina selle välja töötaksin. Nüüd on töö lõpusirgel, seega järgmisel aastal saaksin vajadusel välismaale siirduda. Aga enne pean hooaja nii lõpuni mängima, et põlved valu ei teeks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles