Creţu selgitas lahkumise tagamaid: ma ei saa meeskonda treenida, kui kõik ei klapi

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gheorghe Cretu.
Gheorghe Cretu. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Selleks hooajaks Poolast Lubini Cuprumi klubi peatreeneri kohalt Venemaa liigasse Belgorodi Belogorjet juhendama siirdunud Gheorghe Creţu  lahkub meeskonna juurest.

Creţu  otsustas pärast 0:3 kaotust Venemaa karikavõistluste poolfinaalis Kemerovo Kuzbassile Belogorje vanemtreeneri ameti maha panna. Venemaa kõrgliigas hoiab meeskond praegu teist kohta.

«Tänasel treenerite koosolekul otsustas Gheorghe Creţu  lahkuda «lõvide» vanemtreeneri ametikohalt. Belogorje president ja peadirektor Gennadi Šipulin rahuldas Rumeenia spetsialisti taotluse. Šipulini uueks assistendiks määrati Aleksandr Bogomolov, kelle juhtimisel läheb meeskond CEV Cupi 1/16-finaalmängule Bulgaariasse Sofia CSKA vastu,» postitas Belgorodi klubi pühapäeval kodulehele.

Koos Creţuga klubis töötanud statistik Alar Rikberg jääb esialgu vähemalt kuni detsembri lõpuni meeskonna juurde.

Creţu  ütles volley.ee-le, et tegi otsuse lahkuda, sest tema arusaamised meeskonna juhtimisest olid klubi juhtide omast erinevad. «Nägin, et minu ideed ei lähe nende omadega kokku ja tegin sellise otsuse. See on minu loomuses, ma ei saa meeskonda treenida, kui kõik ei klapi. Mängijatele pole mul aga ühtegi etteheidet, suutsime koos Alariga leida õige viisi mängijatega suhtlemiseks ja sain kõigi meestega suurepäraselt läbi. Ühtlasi saan tänu Venemaal veedetud ajale lükata ümber varasemad negatiivsed kuuldused sealsetest mängijatest. Vene võrkpallurid on väga toredad ja jään seda seltskonda igatsema,» sõnas Creţu.

Rumeenlasest juhendaja tänas klubi presidenti ja juhte, et sai ühes maailma tugevamas liigas kätt proovida. «Olen neile selle võimaluse eest tänulik. Need kolm kuud kasvatasid mind nii inimese kui treenerina palju ja tegid tugevamaks. Sain teada, milleks ma võimeline olen ja et suudan mängijad panna enda käe järgi mängima. Kui üks rumeenlane ja üks eestlane pälvivad mõne kuuga nelja olümpiavõitja usalduse, siis pole mul põhjust nukrutseda. See oli minu otsus ja ma võtan siit kaasa palju head. Alar jääb praegu meeskonna juurde ja loodan, et nii temal kui meeskonnal läheb hästi,» lisas juhendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles