Kuidas kindlalt panustada tennises?

Optibet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Tänases Spordiennustuse Kooli loos vaatame lähemalt, milliseid võimalusi pakub panuste tegemiseks ja võitmiseks tennis. Selle spordiala esimeseks plussiks on muidugi see, et panuseid saab teha peaaegu kogu aeg. Ikka on kusagil maailmas mõni tenniseturniir käimas. 

Mänge on tõesti väga palju, seetõttu tasub varakult spetsialiseeruda. Tennises on palju nüansse ning nendesse süvenemine võtab oma aja. Paljud edukad panustajad keskenduvad kas meeste tennisele, naiste tennisele või ainult suure slämmi turniiridele.

Üheks tennise omapäraks on ränking-süsteem, mis paneb kõik mängijad ühte pingeritta. Mängija ränking ehk asetus edetabelis põhineb viimase 12 kuu jooksul saavutatud tulemustel. Mida kõrgem ränking, seda tugevam mängija.

Tundub nagu suurepärane alus panuste tegemiseks? Õnneks pole tennis siiski nii lihtne. Jooksva aasta tulemused ei pruugi mängija hetkevormi kohta midagi öelda. Sageli juhtub, et mõni mängija saab tänu heale ränkingule turniiril kõrge asetuse, kuid langeb üllatavalt ruttu välja. Iga selline üllatus annab võimaluse hästi panustada.

Püüa hinnata soosikute vormi ja leida üles need paar mängijat, kes võivad esimestes ringides vääratada. Abistavaid vihjeid leiad kindlasti viimastest uudistest ja eelmiste mängude statistikast.

Väga oluline on tennise puhul see, kus mängitakse – kas sees või väljas ja millise kattega väljakul. Mõnel mängijal on tunduvalt raskem võita väljas toimuvaid mänge, kus tuul, päike ja palavus võivad segada.

Suurem osa mängijatest eelistavad üht tüüpi kattega väljakuid teistele. Näiteks nad võivad olla savikattega väljakul suurepärased, kuid esineda murukattega väljakul ebakindlalt. Seega, vaadates kahe mängija eelmiste kohtumiste tulemusi, tasub väljaku nüanssi arvestada.

Kui jalgpallis on väike skoor tavaline, siis tennises muutub punktiseis väga kiiresti. Live-mängude puhul saad panustada isegi sellele, kes võidab järgmise geimi.

Statistika kinnitab küll, et üldiselt on võitjaks see, kes servib, kuid loomulikult pole see alati nii. Naiste tennises on tipus mitmeid mängijaid, kes tänu kõikuvale servile annavad vastastele rohkem punkte ära kui nende ränkingust võiks eeldada.

Kui sa soovid rahulikuma tempos mängu jälgida, võid teha panuseid seti võitjale. Sageli tehakse panus esimese seti võitjale, sest statistika abil on lihtne vaadata, kes mängijatest on teravama algusega ja kes tuleb aeglaselt mängu sisse ehk võib esimese seti kaotada.

Erandiks on keskpärase esimese serviga mängijad. Nende puhul võib sett lõppeda kiire lõppmänguga ja halvasti ennustatava tulemusega.

Lõpuks üldine soovitus tennises live-panuste tegemiseks. Jälgi mängu ja ole valmis panustama sellele, et mängija suudab kaotusseisust välja tulla. Näiteks hea aeg favoriidi peale panustamiseks on siis, kui madalama ränkinguga mängija on esimeses setis juhtima läinud ja sellega favoriidi koefitsienti tõstnud.

Tennises on muidugi veel nüansse, mis pakuvad väga häid võimalusi kasulike panuste tegemiseks. Kui sa soovid neid lähemalt vaadata, saad seda teha Optibeti veebilehel.

Loe ka teisi Optibeti Spordiennustuse Kooli artikleid siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles