Läbi aegade üks edukaim treener loobus koondise juhendamisest

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlo Ancelotti.
Carlo Ancelotti. Foto: CHARLES PLATIAU/Reuters

58-aastase jalgpallitreeneri Carlo Ancelotti sõnul võttis Itaalia jalgpalliliit temaga ühendust ning soovis palgata rahvuskoondise peatreeneriks.

Hooaja alguses Müncheni Bayernist sule sappa saanud itaallane keeldus kohaliku alaliidu pakkumisest lihtsalt põhjusel. Nimelt kavatseb Ancelotti töötada vaid klubitasandil. «See oleks totaalselt erinev töö. Tahan jätkata klubijalgpallis,» lausus itaallane.

Itaalia jäi esimest korda pärast 1958. aastat jalgpalli maailmameistrivõistlustel eemale, kui tunnistas play-off-ringis rootslaste nappi paremust. «Itaalia jalgpallis on mõningad probleemid ja ma ei usu, et mina suudaksin neid lahendada. Kogu süsteemi tuleb muuta.»

Ta lisas: «Jalgpalliliidu ja klubide vahel on konflikt. Alaliit peab süsteemi täiustamiseks end kehtestama.»

Ancelotti on läbi aegade üks edukaim treener. Tema juhendamisel on Meistrite liiga võitjaks kroonitud Milan ja Madridi Real. Lisaks on Ancelotti triumfeerinud ka Itaalia, Inglismaa, Prantsusmaa ja Saksamaa meistrivõistlustel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles