Pyeongchangi taliolümpia 2018 - Venemaaga või Venemaata? (1)

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalal esitleti Moskvas kollektsiooni Venemaa olümpiarõivastest. Täna õhtul selgub, kas sportlased tohivad neid Pyeongchangis kanda või tuleb võistelda neutraalses dressis ja olümpialipu all?
Eelmisel nädalal esitleti Moskvas kollektsiooni Venemaa olümpiarõivastest. Täna õhtul selgub, kas sportlased tohivad neid Pyeongchangis kanda või tuleb võistelda neutraalses dressis ja olümpialipu all? Foto: Ekaterina Chesnokova/Sputnik/Scanpix

Mis tunne valdas Venemaa kõrgushüppajat Maria Lasitskenet, kelle auks mängiti Londoni olümpiastaadionil tänavu augustis pärast maailmameistriks tulemist Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) hümni ning masti tõmmati IAAFi lipp?

Kui Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) täitevkomitee ehk juhtkond langetab täna Venemaa suhtes otsuse, mida peetakse kõige tõenäolisemaks, saab Lasitskene veebruaris ilmselt päris mitme taliala kolleegiga omapärase olukorra kohta muljeid vahetada.

(Puhastel) Venemaa sportlastel Pyeongchangis võistlemist ilmselt ei keelata, aga Venemaa sümboolikale – lipp ja hümn – võidakse punast tuld näidata küll, mis tähendaks, et kullavõidu puhul tõuseks masti viie rõngaga lipp ja kõlaks olümpiahümn. 2014. aasta Sotši taliolümpial korraldatud dopingusigadused on isegi väga kannatlikul ROKil kopsu üle maksa ajanud ning Venemaa lootusi tähenduslikust karistusest pääseda peetakse tagasihoidlikeks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles