Eesti võrkpallurid särasid Meistrite liiga avamängus - Teppan suisa üleplatsimees!

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renee Teppan on mänginud end Trentinos vastupidiselt ootustele põhimeheks.
Renee Teppan on mänginud end Trentinos vastupidiselt ootustele põhimeheks. Foto: Giro del Trentino / Facebook

Täna tehti algust võrkpalli Meistrite liiga uue hooaja alagrupiturniiriga. Mõlemad kõrgeimas eurosarjas mängivad eestlased läksid kohe avavoorus vastamisi, kui E-alagrupi kohtumises alistas Renee Teppani koduklubi Trentino võõrsil 3:1 (17, 23, -23, 17) Timo Tammemaa leivaisa Maaseiki Noliko. Mõlemad meie mehed said kirja täismängu.

24-aastane Teppan oli 19 punktiga (+15) kindel üleplatsimees. 28 tõstest lõi diagonaalründaja punktiks 16 (57%), lisaks kogus ta kaks blokipunkti ja ühe serviässa. Hea mängu tegi ka Meistrite liigas debüteerinud Tammemaa, kelle arvele kogunes 9 punkti (+6). Üheksast rünnakust viis realiseerinud saarlane sai oma põhitööl ehk blokis kirja rohkem punkte kui keegi teine - kolm. Lisaks lõi 26-aastane Tammemaa ühe ässpallingu. Mängu statistika leiab siit.

"Mida mäng edasi, seda paremini sisse elasin,» sõnas Teppan pärast mängu volley.ee'le. «Ega seda mängupraktikat pole ka viimasel ajal üleliia palju tulnud. Kokkuvõttes, kui me gaasi andsime, siis eest ka läksime, aga tööd on meil kõigil veel kõvasti teha. Lahe on igal juhul selliste meestega koos platsil mütata ja loodetavasti andsin oma tegutsemisega ka peatreenerile enesekindlust enda osas.»

E-alagruppi kuuluvad ka Kedierzyn-Kozle Zaksa (Poola) ja Izmiri Arkas (Türgi), kes lähevad vastamisi homme.

Viimati kohtusid Eesti võrkpallurid omavahel Meistrite liigas kaks hooaega tagasi, kui Oliver Venno toonane tööandja Ankara Ziraat Bankasi alistas Ardo Kreegi leivaisa Pariisi Volley avamängus 3:0 ja kordusmängus 3:1.

Esimese Soome meeste võrkpalliklubina alagrupiturniirile pääsenud Sastamala VaLePa avas kohe avavoorus võiduarve, alistades pea kolmetunnises kohtumises Kreeka valitseva meistri Thessaloniki PAOK-i 3:2 (19, -27, -33, 23, 11). Fantastilise mängu tegi Hämeenlinnas 2500 pealtvaataja ees Soome koondise pikaaegne pommitaja Urpo Sivula, kes kogus suisa 28 punkti (+24). B-alagruppi kuuluvad ka Friedrichshafen (Saksamaa) ja Ankara Halkbank (Türgi), kes peavad avamängu neljapäeval.

Meistrite liiga põhiturniiril lööb kaasa 20 meeskonda, kes on jagatud viide alagruppi. Edasi pääsevad iga alagrupi kaks esimest ja lisaks kaks paremat kolmanda koha meeskonda.

Eestlased lähevad euroväljakutel vastamisi ka homme, kui Rainer Vassiljevi ja Kristo Kollo koduklubi Schönenwerd (Šveits) võõrustab tugevuselt kolmandas eurosarjas (Challenge Cup) Rait Rikbergi tööandjat Menenit (Belgia). Ainsa Eesti klubina eurosarjas kaasa lööv Pärnu Võrkpalliklubi mängib homme võõrsil Küprose klubi Pafose Pafiakost. Mäng algab kell 20.00. Edu korral kohtub Pärnu järgmises ringis just Schönenwerdi või Meneniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles