Avaldati Lionel Messi megalepingu detailid

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi vajab eestlastest mööda kerkimiseks veel kahte liigaväravat.
Lionel Messi vajab eestlastest mööda kerkimiseks veel kahte liigaväravat. Foto: ALBERT GEA/REUTERS/Scanpix

Barcelona jalgpallur Lionel Messi sõlmis hiljuti klubiga uue lepingu, mis hoiab teda kuni klubi juures kuni 2021. aastani. Värskelt sõlmitud lepingu detailid on meediasse lekkinud ning sealt vastu vaatavad numbrid on ulmelised. 

Kokku kulutab Barcelona Messi hoidmise nimel 350 miljonit eurot. Messi teenib igal aastal boonusena 20 miljonit eurot, mis viie aasta peale tähendab Barcelonale 100-miljonilist väljaminekut.

Aastapalk on Messil 50 miljonit eurot ehk argentiinlase sissetulek aastas on koos boonusega 70 miljonit. Tõsi, siit lähevad maha maksud. Ja Hispaanias on need kõrged.

Nimelt hakkab Messi 70 miljonist puhtalt kätte saama vaid 35 miljonit aastas. Puhtalt jalgpalli mängimise eest teenib näiteks Cristiano Ronaldo aastas puhtalt kätte 21 miljonit eurot.

Päevas teenib Messi seega pärast makse 95 890 eurot, minutis aga 3995 eurot. Messi ülikõrge palganumber tähendab Barcelona jaoks, et nende eelarvest kulub koguni 84 protsenti nüüd esindusmeeskonna palkade maksmiseks. Jalgpalliklubidele on aga ette kirjutatud soovitus, et palgaraha ei tohiks ületada 70 protsenti klubi eelarvest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles