Postimehe video: Kalevi tagamehe «pahkluupurustaja» pani kuulsa de Colo põrandast tuge otsima

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti korvpallimeister BC Kalev/Cramo kohtus esmaspäeval Ühisliigas võõrsil Moskva CSKA-ga. Poolaeg võideti 48:47 ja viimase veerandaja eel juhiti 78:74, aga lõpuks tuli vastu võtta 100:108 kaotus.

Helgeid hetki, nagu skoorgi viitab, leidus sedapuhku ka Kalevi jaoks. Üks neist leidis aset kolmanda veerandaja kaheksandal minutil, kui Isaiah Briscoe osav pete ajas CSKA kuulsa kolleegi Nando de Colo nii segadusse, et too pidi käega põrandast tuge otsima. Võõrkeelses korvpalližargoonis tuntakse sellist võtet «ankle breakeri» ehk maakeeli «pahkluupurustajana».

30-aastane Prantsusmaa tagamängija de Colo mängis aastatel 2012-14 NBA klubides San Antonio Spurs ja Toronto Raptors, kellest esimesega jõudis ka NBA finaali, kus tuli 2013. aastal vastu võtta kaotus Miami Heatilt. Samal suvel tuli ta Prantsusmaa koondisega Euroopa meistriks.

2014. aasta suvel liitus de Colo CSKA-ga, kelle ridades võitis 2016. aastal Euroliiga (ning nii terve hooaja kui ka finaalturniiri parima kõige kasulikuma mängija auhinna).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles